Hannover Re: 30 εκατ. ευρώ η αποζημίωση για το Costa Concordia

«Μεγάλη απώλεια» για την εταιρεία Hannover Re αναμένεται να αποτελέσει το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που προσάραξε σε ύφαλο στο νησί Τζίλιο στην Τοσκάνη τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 14 Ιανουαρίου.  Η αντασφαλιστική εταιρεία, που εδρεύει στη Γερμανία, δήλωσε ότι οι ασφαλισμένες ζημιές που αφορούν στο  ίδιο το κρουαζιερόπλοιο ενδέχεται να φτάσουν τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ το ύψος των αποζημιώσεων στον κλάδο αστικής ευθύνης είναι δύσκολο να υπολογιστεί.

Όπως μεταδίδει το Business Insurance η προσάραξη του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia μπορεί να οδηγήσει σε αξιώσεις αποζημιώσεων ύψους 1 δις δολαρίων. Το 114.500 τόνων κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε 4.200 ανθρώπους είναι ασφαλισμένο στις διεθνείς αγορές και σύμφωνα με την Jefferies International Ltd οι ασφαλισμένες απώλειες θα αγγίξουν τα 650 εκατ. και 395 εκατ. ευρώ θα φτάσει η συνολική αποζημίωση για το ίδιο το κρουαζιερόπλοιο. 
Αστική ευθύνη και περιβαλλοντικές ευθύνες

Εκτός από τις απώλειες που αφορούν στο εσωτερικό και το κέλυφος του πλοίου είναι πιθανό να προκύψει ευθύνη για την περιβαλλοντική καταστροφή που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ. Μέχρι τώρα δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 εξακολουθούν να αγνοούνται. Εκ μέρους των επιβατών η ιταλική ένωση καταναλωτών Coordinamento delle associazioni per la Difesa dell’Ambiente e dei Diritti degli Utenti e dei consumatori, γνωστή και ως Codacons, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει αγωγή εναντίον του ιδιοκτήτη του πλοίου αυτή την εβδομάδα.