Επιστολή της ΕΕΑΕ στον πρόεδρο του ΕΕΑ

Δύο σημαντικά ζητήματα για την ασφαλιστική αγορά, τον περιορισμό των εδρών που καταλαμβάνει ο κλάδος στο ΕΕΑ και τη διευκόλυνση κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών για την ανανέωση της επαγγελματικής αδείας, θέτει με επιστολή της στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος

Στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει:
«κ. Πρόδρε,

Σας ευχόμαστε μία καλή και δημιουργική θητεία. Μετά το πέρας όλων των εκλογικών διαδικασιών και τον καθορισμό της νέας Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΑ, θεωρούμε καθήκον της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, να επανέλθει σε δύο βασικά ζητήματα που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα και εξακολουθούν να προβληματίζουν έντονα όλον τον κλάδο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, και να σας θέσει το αίτημα της αλλαγής εδώ και τώρα.

Το πρώτο αφορά το θέμα της ένταξης μόνο δύο επαγγελμάτων, του δικού μας και αυτού των μεσιτών αστικών συμβάσεων, στον τομέα των Υπηρεσιών, με μοναδικό (φωτογραφικό) στόχο τον περιορισμό των εδρών που θα μπορούσαμε ως επαγγελματίες – ανεξάρτητοι από πολιτικές παρατάξεις – να καταλάβουμε κατά τις εκλογές του φορέα σας. Η απίθανη αυτή φάρσα, πιστεύουμε ότι πρέπει να τελειώσει, και εσείς με σθένος και ευσυνειδησία να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση αυτή, που πιστεύουμε ότι αποτελεί τραγέλαφο για έναν τόσο σοβαρό επαγγελματικό φορέα.

Το δεύτερο αίτημά μας, αφορά στη διευκόλυνση κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών για την ανανέωση της επαγγελματικής αδείας, και ιδιαίτερα στην κατάθεση του ασφαλιστηρίου επαγγελματικής μας ευθύνης, που όπως γνωρίζετε αποτελεί ετήσια υποχρέωσή μας. Το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις διαγραφές πολλών εκατοντάδων Διαμεσολαβούντων, απέδειξε το έλλειμμα υποδομής, και κατέδειξε κατά τη γνώμη μας, ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Άλλωστε με την εξέλιξη της τεχνολογίας είμαστε πεπεισμένοι ότι, με πολύ χαμηλό κόστος, μπορεί να απλοποιηθεί όλη η διαδικασία (κατάθεσης, παραλαβής, καταχώρησης, αξιολόγησης, ελέγχου, κ.ο.κ.), των ασφαλιστηρίων αυτών, εξοικονομώντας χρόνο για όλους, ελαχιστοποιώντας λάθη και αβλεψίες, διασφαλίζοντας τελικά την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό του φορέα.
Η εποχή μας, πέρα από εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, αποτελεί, πιστεύουμε, μοναδική ευκαιρία κάθαρσης και βελτίωσης των υποδομών και λειτουργιών υπέρ του πολίτη, καταναλωτή, επαγγελματία.

Όσα με ευαισθησία δεσμευτήκατε, ήρθε πιστεύουμε ή ώρα να τα τηρήσετε μέχρι κεραίας. Εμείς ως Επαγγελματική Ένωση, προτάσσουμε και στηρίζουμε τα δίκαια αυτά αιτήματα, που αποτελούν απαίτηση των εκατοντάδων μελών μας, και περιμένουμε την υλοποίηση τους άμεσα και κατά προτεραιότητα».