Μ. Αντωνάκη: «Οι δύσκολες στιγμές είναι αυτές που αφυπνίζουν την κοινωνία»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με τη συμμετοχή άνω των 200 προσκεκλημένων. Την εκδήλωση, στην οποία εκπροσωπήθηκε το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, θεσμικών φορέων και των ΜΜΕ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ σημείωσε πως σήμερα στο μέσο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που δεν αφήνει αλώβητο κανένα υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα. Οι δύσκολες στιγμές είναι αυτές που αφυπνίζουν την κοινωνία πολύ περισσότερο από τις περιόδους ευφορίας και καθιστούν τους πολίτες πιο συνειδητοποιημένους, δραστήριους και δημιουργικούς. Επιπλέον, τόνισε πως η ασφαλιστική αγορά είναι μια αγορά στη υπηρεσία της κοινωνίας που προβλέπεται να βγει από την κρίση συνολικά αναβαθμισμένη.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Γιώργος Κώτσαλος, ανέφερε πως έκλεισε μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα που χαρακτηρίστηκε από την οικονομική κρίση. Παρόλ’ αυτά η ασφαλιστική αγορά προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και τις ανάγκες της κοινωνίας  με: 
 -ποιοτικά και προσιτά προϊόντα και υπηρεσίες ως απάντηση στις διαμορφούμενες ανάγκες της κοινωνίας (υγεία, σύνταξη, περιουσία),

-απόλυτη συμμόρφωση με τα κανονιστικά πλαίσια και τις απαιτήσεις, που θα σημαίνει φερεγγυότητα και αξιοπιστία (Solvency II), 

-επαγγελματική ωρίμανση (συνέπεια, διαφάνεια) μέσα από την κρίση.

Ο κ. Κώτσαλος τόνισε πως η αρωγή του κράτους είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς, μιας αγοράς που βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία και κάλεσε την Πολιτεία στο τραπέζι του διαλόγου.