25,85 εκατ. ευρώ η αποζημίωση για την Alfa Beta Roto

Στο ποσό των 25,850 εκατ. ευρώ έκλεισε τελικά η αποζημίωση της Alfa Beta Roto, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, για τις ζημιές που υπέστη από την πυρκαγιά που ξέσπασε πέρυσι το καλοκαίρι (22-07-2011) στην εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Σε σχετική συμφωνία κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά ασφαλιστικές εταιρείες AXA, Interamerican, Εθνική, Groupama, Φοίνιξ, Ευρώπη και Generali, με τη διοίκηση της Alfa Beta Roto, έχοντας ήδη καταβάλλει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί και το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς με την οποία η βιομηχανία είχε συνάψει σύμβαση leasing, ενώ το υπόλοιπο της αποζημίωσης κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι «κλειδωμένο» σε δανειακές συμβάσεις της εταιρείας με τράπεζες και για την καταβολή του θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Πηγές του iw αναφερόμενες στην απόκλιση της συνολικής αποζημίωσης από την αρχική εκτίμηση για ζημιές από την πυρκαγιά ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ, αναφέρουν ότι ένα μέρος των εγκαταστάσεων της Alfa Beta Roto διεσώθη και για το λόγο αυτό η καταβαλλόμενη αποζημίωση περιορίσθηκε στα 25,850 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσαν στο iw παράγοντες της μεσιτικής εταιρείας Σ.Ι. Ξηρογιαννόπουλος, που διαμεσολάβησε για την ασφάλιση της Alfa Beta Roto, όπως και για την αποζημίωσή της, «η όλη διαδικασία κύλησε σε πολύ γρήγορους χρόνους και χωρίς προβλήματα στην αποτίμηση της ζημιάς από τους πραγματογνώμονες, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη κάλυψη της βιομηχανίας».

Οι ίδιοι παράγοντες υπογράμμισαν επίσης ότι οι εταιρείες που συνασφάλισαν την Alfa Beta Roto ανταποκρίθηκαν άμεσα σε όλες τις υποχρεώσεις τους.