Ανακοίνωση της ΑΚΕ για τις εκλογές του ΕΕΑ

Σε ανακοίνωση της η ΑΚΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία εκλογής νέας Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο επικεφαλής της Ανανεωτικής Κίνησης Επαγγελματιών, κ. Νίκος Λεβετσοβίτης εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος με 42 ψήφους σε σύνολο 50 παρόντων. Πρόεδρος του ΕΕΑ εξελέγη σε ξεχωριστή διαδικασία, την Παρασκευή 23/12, ο κ. Γιάννης Ρεκλείτης με 37 ψήφους ενώ, κατά τη χθεσινή διαδικασία επίσης εκλέχτηκαν οι κ.κ. Γ. Ζηκόπουλος (Β’ Αντιπρόεδρος 39 ψήφους), Ι. Χατζηθεοδοσίου (Γραμματέας 42 ψήφους) και Ν. Γρέτζελος (Οικονομικός Επόπτης 38 ψήφους).

Η εκλογή της Διοικητικής Επιτροπής ολοκλήρωσε μια διαδικασία δύσκολων διαβουλεύσεων που ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΑ, στις οποίες η Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη με 9 έδρες.

Σε αυτές τις διαβουλεύσεις, η ΑΚΕ λειτούργησε με συνέπεια και ειλικρίνεια, χωρίς «καρεκλομανία» και μικροκομματικές σκοπιμότητες, συμβάλλοντας έτσι στο γεγονός ότι η νέα Διοικητική Επιτροπή προέκυψε μετά από προγραμματική συμφωνία που συνυπέγραψαν εκλεγμένοι σύμβουλοι οκτώ διαφορετικών επιμελητηριακών παρατάξεων όλου του πολιτικού φάσματος.
Η αδιαπραγμάτευτη συνέπεια μας στις αρχές της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης προκάλεσε τη διαφοροποίηση και την απομάκρυνση κάποιων μελών μας. 

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της διαδικασίας εκλογής Διοικητικής Επιτροπής μας δικαίωσαν πλήρως και πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί.

Ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες που μας στήριξαν στις εκλογές και στρεφόμαστε σε όσους επέλεξαν άλλους υποψηφίους να παρακολουθούν με κριτική διάθεση τις προτάσεις και τοποθετήσεις μας. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μας θα δίνουμε αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων των μικρομεσαίων, και θα είμαστε δίπλα σε όλους τους επαγγελματίες για την επίλυση των προβλημάτων τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Επιμελητηρίου.