ARAG Rechtsschutz μετονομάζεται σε ARAG SE

Η “ARAG Allgemeine Rechtsschutz-Versicherungs-AG” έχει πλέον ολοκληρώσει την διαδικασία μετατροπής σε μία εταιρία με την μορφή της “Societas Europaea” (SE) δηλαδή της ευρωπαικής εταιρίας. Η νέα επωνυμία και νομική μορφή έχει από 01/12/11 επίσημα ολοκληρωθεί. Κατά συνέπεια οι εταιρίες όλου του Ομίλου ARAG θα λειτουργούν με την επωνυμία “ARAG SE”. Η έδρα της εταιρίας θα παραμείνει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. 

Η αλλαγή αυτή, σε μορφή SE, αποτελεί την απάντηση της ARAG στην προοδευτικά διεθνή επέκταση του Ομίλου. Σχεδόν ένας στους δύο υπαλλήλους της ARAG τώρα πια εργάζεται εκτός Γερμανίας, με την Νομική Προστασία να καταλαμβάνει το μαγαλύτερο κομάτι εργασιών της ARAG εδώ και πολλά χρόνια.  Ο Όμιλος προς το παρόν εκπροσωπείται εκτός από την Γερμανία, ακόμα σε 12 ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Η ARAG έχει επιτύχει σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι να δώσουμε
έμφαση στη διεθνή επέκταση μας με μια νομική μορφή που διευκολύνει την πρόσβαση σε νέες αγορές στην Ευρώπη. Αυτό είναι που μας δίνει επιλογές για περαιτέρω ανάπτυξη”, εξηγεί ο Δρ Paul-Otto Fassbender, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ARAG.

Μέσα από αυτή την αλλαγή, η οικογενειακή επιχείρηση του Ντίσελντορφ, ελπίζει να ενισχύσει την φήμη της, ως μια διεθνώς αναγνωρισμένη ασφαλιστική εταιρεία, ενισχύοντας ταυτόχρονα την θέση της στους Ευρωπαίους πελάτες της. Συνεπώς, το προηγούμενο όνομα της επιχείρησης – “ARAGAllgemeine Rechtssschutz-Versicherungs-Aktiengesellschaft” – για τους σκοπούς αυτούς αντικαταστάθηκε με την νέα νομική μορφή σε “ARAGSE”.

Επιπλέον, η νέα νομική μορφή – SE – δίνει την δυνατότητα στους εργαζόμενους της ARAG να συμμετέχουν αποτελεσματικότερα στα όργανα διοίκησης του Ομίλου, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μία τέτοια συμμετοχή ολοκληρώθηκε με την Ευρωπαϊκή εκπροσώπηση των εργαζομένων τον περασμένο Οκτώμβριο. 
 
Εκτός της “ARAGRS” και η “Holding” εταιρία του ομίλου “ARAGAG“, έχει μετατραπεί και λειτουργεί με την νέα εταιρική μορφή -  ARAGHoldingSE – και θα εξακολουθήσει να έχει και  αυτή έδρα της το  Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η “ARAG SE” και η “ARAG Holding SE” θα συνεχίσουν να διατηρούν το σημερινό μοντέλο «διπλής διοίκησης»  που αποτελείται από ένα διοικητικό συμβούλιο και ένα εποπτικό συμβούλιο.