Καινοτόμες Υπηρεσίες από την Allianz Ελλάδος

Η Allianz Ελλάδος επενδύει στην καινοτομία και αξιοποιεί την τεχνολογία ώστε να προσφέρει συνέχεια υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της. Υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες της να είναι πιο ασφαλείς και να προφυλάξουν την οικογένεια και την περιουσία τους.

Secure Drive
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Allianz Ελλάδος βάζει την τηλεματική στην υπηρεσία της ασφάλισης  μέσω της κάλυψης Secure Drive που παρέχεται προαιρετικά με όλα τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου All For1. Η ηλεκτρονική συσκευή τηλεματικής Secure Drive τοποθετείται στο αυτοκίνητο και μέσω δορυφόρου εντοπίζει την ακριβή θέση του αυτοκινήτου, δίνοντας σήμα στο κέντρο επιχειρήσεων της Allianz Assistance σε περίπτωση ατυχήματος, βλάβης ή κλοπής. Επίσης, μέσω της ενσωματωμένης κάρτας SIM επιτρέπει την “ανοικτή” φωνητική επικοινωνία του οδηγού με τα εξειδικευμένα στελέχη της Allianz Assistance.

• Κλήση επείγουσας βοήθειας: Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, η συσκευή τηλεματικής εκπέμπει επείγουσα κλήση στο συντονιστικό κέντρο της Allianz Assistance, εντοπίζει και ενημερώνει για  τη θέση που βρίσκεται το αυτοκίνητο και επιτρέπει ανοικτή επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης Επείγουσας Κλήσης Βοήθειας.  

• Ειδοποίηση βλάβης: Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο παρουσιάσει βλάβη, χρησιμοποιώντας το ειδικό πλήκτρο Ειδοποίησης Βλάβης, ο οδηγός επικοινωνεί με το συντονιστικό κέντρο της Allianz Assistance. 

• Άμεση ειδοποίηση κλοπής: Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο κλαπεί τότε η συσκευή τηλεματικής εκπέμπει σήμα κλοπής στο συντονιστικό κέντρο της Allianz Assistance, εντοπίζει και ενημερώνει για  τη θέση που βρίσκεται το αυτοκίνητο και η ομάδα διαχείρισης κλοπής αυτοκινήτου αναλαμβάνει την παρακολούθηση του σε συνεργασία με την αστυνομία, με σκοπό την ανεύρεσή του. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος κ. Πέτρος Παπανικολάου δήλωσε για την υπηρεσία Secure Drive: «Ο κόσμος έχει ανάγκη να νιώθει όχι απλά ασφαλισμένος, αλλά ασφαλής. Η υπηρεσία Secure Drive ανοίγει νέους ορίζοντες και εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια στη μετακίνηση των πελατών μας και των αγαπημένων τους ανθρώπων.»

Allianz WeatherSafe
Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει την καινοτόμο υπηρεσία WeatherSafe που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους πελάτες της να οργανώσουν τη ζωής τους πιο αποτελεσματικά με βάση τις πιο πρόσφατες και έγκυρες καιρικές προγνώσεις και να προφυλάξουν την οικογένεια και την περιουσία τους μέσα από εξατομικευμένες ειδοποιήσεις και συμβουλές. Η Allianz WeatherSafe εγκαινιάζει μία σειρά από υπηρεσίες που σχεδιάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την παροχή γνώσης και συμβουλών στους πελάτες που θα βοηθήσουν στην καλύτερη προστασία τους και την ενδυνάμωση της πελατειακής πίστης.

Η υπηρεσία Allianz WeatherSafe είναι διαθέσιμη μέσα από την ομώνυμη εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά αλλά και μέσα από την ειδική ιστοσελίδα weathersafe.allianz.com/gr και προσφέρει:

• Πρόγνωση καιρού: ακριβείς τρίωρες προβλέψεις για διάστημα 7 ημερών, για περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια σημεία σε όλο τον κόσμο.
• Εξατομικευμένες ειδοποιήσεις: ειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα για έως 3 τοποθεσίες της επιλογής του χρήστη στην Ευρώπη
• Συμβουλές: χρήσιμες συμβουλές για την προστασία της οικογένειας και της περιουσίας των πελατών σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η δωρεάν εφαρμογή για έξυπνα κινητά Allianz WeatherSafe, που προς το παρόν είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, προσφέρει σε όλους πρόγνωση καιρού από την έγκυρη εταιρεία μετεωρολογικών προγνώσεων MeteoGroup GmbH. Επιπλέον, οι πελάτες της Allianz, μέσω του προσωπικού τους κωδικού ενεργοποίησης αποκτούν πρόσβαση στις εξατομικευμένες ειδοποιήσεις και τις συμβουλές.

Με αφορμή την έναρξη διάθεσης της υπηρεσίας Allianz WeatherSafe, ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος κ. Πέτρος Παπανικολάου δήλωσε: «Με δεδομένη την αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων παγκοσμίως και του κόστους που αυτά συνεπάγονται, η υπηρεσία Allianz WeatherSafe έρχεται να προσφέρει όχι μόνο έγκυρες και έγκαιρες καιρικές προγνώσεις, αλλά κυρίως να δώσει σημαντικές συμβουλές για την προστασία της περιουσίας και της οικογένειας των πελατών μας»