Λύσεις από την profile για τον ασφαλιστικό χώρο

Η PROFILE (www.profilefs.com) δραστηριοποιείται στον τομέα του χρηματοοικονομικού λογισμικού από το 1990, με εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναπτύσσοντας και υποστηρίζοντας λύσεις που καλύπτουν μεγάλο εύρος των επιχειρησιακών αναγκών των ασφαλιστικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, κυρίως μέσω των κορυφαίων συστημάτων FMS και IMSplus, παρέχονται λύσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο που καλύπτουν τους τομείς:

1. Asset Management: Υποστηρίζει τη διαχείριση των επενδύσεων παρέχοντας (STP) ολοκληρωμένη λύση Front-Back, με δυνατότητα διασύνδεσης σε εξωτερικά συστήματα, ενώ προσφέρει μεταξύ άλλων παρακολούθηση κόστους, υπολογισμό καθημερινής αποτίμησης, υπολογισμό απόδοσης, διαχείριση ρίσκου και παραγωγή των σχετικών με τις επενδύσεις λογιστικών εγγραφών. 

2. Cash Management: Προσφέρει ολοκληρωμένη και πολυνομισματική προσέγγιση σε όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση ταμειακών ροών

3. Liquidity Management και Collections: Επιτρέπει το βέλτιστο σχεδιασμό σε συνθήκες αβεβαιότητας, όσον αφορά στον ταμειακό προγραμματισμό, καθώς και στην κάλυψη των εργασιών επικοινωνίας με τους χρεώστες (ανάθεσης του εισπρακτικού έργου, παρακολούθησης κ.ά.). 

5. Λύση διαχείρισης πελατοκεντρικής σχέσης (CRM): Υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα λειτουργικότητας, επιτρέποντας τη διαχείριση και ανάλυση στοιχείων των πελατών για αμεσότερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση. Επίσης, αποτελεί αξιόπιστο εργαλείο στη βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης. 

6. Solvency II services: Σε συνεργασία με διεθνείς εταιρείες και μεγάλους συμβουλευτικούς οργανισμούς, προσφέρονται υπηρεσίες και λύσεις για την ολοκληρωμένη κάλυψη αναγκών σε Solvency II, π.χ. Data Management, Data Gap Analysis services κ.τ.λ.