Οι αεροδιακομιδές με ελληνική «ταυτότητα» στην υπηρεσία των πολιτών

Σήμερα, που η περικοπή των δημοσίων δαπανών των παροχών υγείας είναι τόσο έντονη όσο ποτέ άλλοτε, που η ανθρώπινη ζωή του Έλληνα πολίτη και των παιδιών του αποτελούν έρμαιο των περιστάσεων, η ιδιωτική πρωτοβουλία καλείται να παρέχει τη λύση στον τομέα της επείγουσας ιατρικής μεταφοράς, η οποία στις μέρες μας είναι συνώνυμη των «Ελλήνων Ιπτάμενων Ιατρών» της εταιρείας Greek Flying Doctors.

Η Greek Flying Doctors, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πριν από 20 χρόνια, αποτέλεσε μια επιχειρηματική ιδέα – έμπνευση του Κωνσταντίνου Κανέλλη, ενός ανθρώπου που οραματίστηκε την επιτυχή τροχιά της εταιρείας, προεικόνισε τις ανάγκες των υπηρεσιών που σχεδίασε να παρέχει και σήμερα κατά κοινή ομολογία δικαιώνεται τόσο από τη σταθερή και υγιή ανάπτυξή της, όσον αφορά τα οικονομικά της μεγέθη, αλλά κυρίως για τις υψηλοτάτου επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει. 

Greek Flying DoctorsΑπό την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, έχει πολύτιμο συνοδοιπόρο του τον αδερφό του, Δημήτριο Κανέλλη, ο οποίος αποτελεί το κεντρικό κύτταρο συντονισμού και υποστήριξης κάθε περιστατικού, έναν άνθρωπο που πολλοί θα ζήλευαν για τα αμέτρητα χαμόγελα και τα «ευχαριστώ» που λαμβάνει από τα αγαπημένα πρόσωπα των ανθρώπων που σώθηκαν, λόγω της έγκαιρης και ασφαλούς μεταφοράς τους από τους Greek Flying Doctors.

Βασικός παράγοντας του επιπέδου των υπηρεσιών της αμιγώς ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Greek Flying Doctors, αποτελεί η σημαντική επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητα μέσα μεταφοράς, όπως αεροσκάφη, ελικόπτερα και ασθενοφόρα, σε εξειδικευμένο ιατρικό και τεχνικό εξοπλισμό, καθώς και σε ένα πλήρες και προηγμένο τεχνολογικά τηλεπικοινωνιακό δίκτυο. Ο υγειονομικός εξοπλισμός της εταιρείας ανανεώνεται ανά διετία με ό,τι νεότερο υπάρχει στην παγκόσμια αγορά, με πιστοποίηση κατά JAR 145 από την αμερικανική FAA ή από την ευρωπαϊκή EASA και είναι εγκεκριμένος να χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε πτητικό μέσο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα αεροσκάφη της εταιρείας προστέθηκε στα μέσα του 2011 ένα Citation 550 II S, το οποίο αποτελεί πλέον τη ναυαρχίδα του στόλου της.

Ειδικής αναφοράς χρήζει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, που αποτελείται από μια πολύ έμπειρη ομάδα χειριστών, προερχόμενη από την Πολεμική Αεροπορία και την Ολυμπιακή, μηχανικών αεροσκαφών, ιατρών και νοσηλευτών, αεροσυνοδών, καθώς και ένα πολυάριθμο πλήθος στελεχών εξυπηρέτησης και υποστήριξης όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών.

Κύριος συντελεστής της ανάπτυξης της Greek Flying Doctors αποτέλεσε και αποτελεί η σύναψη στρατηγικών συνεργασιών τόσο με αξιόπιστους ιδιωτικούς φορείς της χώρας μας και του εξωτερικού όσο και με το δημόσιο εντός και εκτός συνόρων.

 Δεν είναι τυχαίο ότι η Greek Flying Doctors έχει επιλεγεί ως κύριος συνεργάτης στον τομέα της επείγουσας αερομεταφοράς και των V.I.P. πτήσεων της αμερικανικής πρεσβείας και του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, ενώ έχει μεταφέρει μοσχεύματα για λογαριασμό του κρατικού Οργανισμού Μοσχευμάτων, καθώς και για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.Greek Flying Doctors

Μιλώντας στο iw ο κ. Κώστας Κανέλλης αναφέρει ότι «την εταιρεία μας την εμπιστεύονται ξένες και ελληνικές εταιρείες και αυτό οφείλεται στην άμεση εξυπηρέτηση που προσφέρουμε για την οποία μεριμνούμε με ευλάβεια και τη συντηρούμε μέσα από μια πολύ καλή διαδικασία οργάνωσης της λειτουργίας μας. Από τη στιγμή που το call center λαμβάνει μια κλήση, το κατάλληλο αεροσκάφος με τον αντίστοιχο για το περιστατικό ιατρικό εξοπλισμό, σε συνδυασμό με το ιατρικό προσωπικό, έχει απογειωθεί και κατευθύνεται στον προορισμό του, όπου και παραλαμβάνει τον ασθενή και τον υποστηρίζει μέχρι να τον παραδώσει στο νοσοκομείο». 

Συνεχίζοντας τονίζει ότι «η σκέψη να δημιουργήσουμε αυτή την εταιρεία στόχευε στο να εξυπηρετήσουμε την αερομεταφορά ασθενών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, στηρίζοντας τόσο τον τομέα της ασφαλιστικής αγοράς όσο και εκείνον της Ιδιωτικής Υγείας, δύο τομείς που αναπτύσσονταν με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Η ιδιομορφία της χώρας μας (πλήθος νησιωτικών περιοχών), καθώς και το μεγάλο ποσοστό των τουριστών, ήταν η αιτία που μας έσπρωξε όλους εμάς που σήμερα συνθέτουμε την εταιρεία στο να προσφέρουμε ανθρωποκεντρική φροντίδα υψηλού επιπέδου και μας καθιέρωσε ως πρωτοπόρους, δίνοντας στη λέξη «βοήθεια» τη ζεστή και την ανθρώπινη αντιμετώπιση μεταξύ του ασφαλισμένου και της ασφαλιστικής εταιρείας του. 

Greek Flying DoctorsΑυτός είναι και ο λόγος που οι υπηρεσίες μας έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στους ασφαλισμένους των εταιρειών με τους οποίους συνεργαζόμαστε, γεγονός που μας προσανατολίζει τόσο στη συνεχή επένδυση των μέσων μεταφοράς όσο και στην αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού μας με εξειδικευμένα στελέχη. Ως εκ τούτου, πέραν του κύριου έργου της δραστηριότητάς μας και της ανθρώπινης πτυχής της, οι υπηρεσίες μας προσδίδουν και σημαντικά χρηματικά οφέλη στις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς πολλές φορές αποφεύγονται σημαντικές αποζημιώσεις, στις περιπτώσεις που θα επερχόταν η απώλεια ζωής των ασφαλισμένων τους. 

Όπως αναφέρει ο κ. Κώστας Κανέλλης, η εταιρεία του έχει ξεπεράσει το σύνορα της Ελλάδας, αφού η Greek Flying Doctors έχει ευρύτατες συνεργασίες με ξένες ασφαλιστικές εταιρείες και «πετά» στον παγκόσμιο εναέριο χώρο, όπως στη Νότιο Αμερική (Περού, Αργεντινή), στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία, στις Φιλιππίνες, στην Κίνα, στη Νότιο Αφρική και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με απόλυτη επιτυχία. 

H αεροδιακομιδή, αναφέρει, δεν είναι ούτε μια απλή υπηρεσία ούτε μια υπηρεσία όπου κάνεις μια επένδυση one-off και σταματάς. Αντιθέτως, χρειάζεται να βελτιώνεις συνεχώς τις υποδομές σου και να αναβαθμίζεις όσα παρέχεις. Έτσι, τα αεροσκάφη μας συντηρούνται στην Αυστρία και στη Γερμανία, τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και διαθέτουμε όλα τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ποιότητας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των διεθνών οργανισμών που διέπουν κάθε αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως.