Μ. Ιωαννίδης: Απαραίτητη η ασφάλιση αστικής ευθύνης για τις επιχειρήσεις

Ο κ. Μιχάλης Ιωαννίδης, Underwriting Manager του κλάδου της Αστικής Ευθύνης και Διαχείρισης Κρίσεων της Chartis Ελλάς, στην ομιλία του στην Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, αναφέρθηκε στα νέα, σύγχρονα και άγνωστα σε πολλούς προγράμματα ασφάλισης αστικών ευθυνών, που προστατεύουν τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες από πληθώρα κινδύνων. 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα προγράμματα ασφάλισης της αστικής ευθύνης προς τρίτους από πράξεις και παραλείψεις στελεχών και διευθυντών επιχειρήσεων, στα προγράμματα περιβαλλοντικής ευθύνης και, αναλυτικότερα, στα προγράμματα ανάκλησης προϊόντων, περιγράφοντας και εξηγώντας όλο το εύρος των κινδύνων που διατρέχουν οι επιχειρήσεις από την ανάκληση ενός προϊόντος τους και τις καλύψεις που προσφέρονται από την αγορά, και ιδιαίτερα την Chartis Ελλάς, μέσω ειδικών ασφαλιστηρίων. 

Τόνισε δε, ότι τα προγράμματα αυτά δεν αποτελούν πλέον πολυτέλεια, αλλά μια πραγματική ανάγκη για την απρόσκοπτη άσκηση της επιχειρηματικότητας και προϋπόθεση για την επιβίωση και τη συνέχιση της λειτουργίας μιας επιχείρησης η οποία θα πληγεί από έναν τέτοιο κίνδυνο.

Το video της ομιλίας του κ. Μιχάλη Ιωαννίδη μπορείτε να δείτε εδώ