Στο 5% αυξήθηκε το συνολικό μερίδιο αγοράς για την Allianz

Στα 300 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το ύψος των ελληνικών ομολόγων που έχει στην  κατοχή της η Allianz Ελλάδος, xαρτοφυλάκιο που σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Πέτρο Παπανικολάου, δε δημιουργεί πρόβλημα στην κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας.

Όπως είναι γνωστό ο όμιλος υπολόγισε στα στοιχεία του α εξαμήνου του 2011 τη ζημιά από τη συμμετοχή του σε κρατικούς τίτλους τω χωρών του νότου, απορροφώντας ζημιές ύψους 680 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παπανικολάου η υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου της Allianz επιτρέπει  στον όμιλο να προχωρά σε ανάλογες κινήσεις αποτίμησης του χαρτοφυλακίου των ομολόγων σε τιμές αγοράς, εκτιμώντας ωστόσο ότι η ζημιά για τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες θα ανέλθει στα 1,5 δις ευρώ περίπου. 

Σημείωσε επίσης ότι οι αρμόδιες εποπτικές αρχές θα πρέπει να δουν ευνοϊκά τη συμμετοχή του κλάδου στο πρόγραμμα PSI plus και πρόσθεσε  ότι οι ρυθμίσεις για την τακτοποίηση του δημόσιου χρέους πρέπει να επιταχυνθούν, αξιοποιώντας τη βούληση θεσμικών επενδυτών, μεταξύ των οποίων και η Allianz, ώστε να συνεισφέρουν στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του ομίλου στο εννιάμηνο του 2011 η Allianz Ελλάδος κατάφερε να σταθεροποιήσει  την παραγωγή ασφαλίστρων κερδίζοντας μερίδιο αγοράς τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων. Το συνολικό μερίδιο αγοράς της εταιρείας αυξήθηκε στο 5% από 4,5% με τις ασφαλίσεις ζωής να έχουν το προβάδισμα μερίδιο αγοράς 5,5% και οι γενικές ασφαλίσεις 4,6%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δεκαμήνου ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε οριακά κατά 0,3% και διαμορφώθηκε στα 192,2 εκατ. ευρώ.   

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στο τέλος του εννιαμήνου κατά 15,7% στα 19,5 εκατ. ευρώ.