38 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για τους ασφαλισμένους της VdV Leben

Έληξε την Παρασκευή η προθεσμία που είχαν οι ασφαλισμένοι της VDV Leben για την επαλήθευση των απαιτήσεων που έχουν έναντι του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής

Όπως ανακοινώθηκε από το φορέα το Εγγυητικό θα προχωρήσει άμεσα στην επεξεργασία των δηλώσεων που θα παραληφθούν με βάση την καταληκτική ημερομηνία της 9ης Δεκεμβρίου και για όσες από τις δηλώσεις πιστοποιηθούν τα τελικά στοιχεία, οι δικαιούχοι θα συμπεριληφθούν στο πρώτο στάδιο καταβολής της αποζημίωσης, που αναμένεται να προσδιοριστεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 13.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων που άφησε η VDV Leben το 70% εκτιμάται ότι θα αποζημιωθούν και το απαιτούμενο ποσό υπολογίζεται στα 38 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι τα περιουσιακά στοιχεία της VDV Leben είναι σχεδόν μηδενικά, οι αποζημιώσεις των ασφαλισμένων θα χρηματοδοτηθούν από τις εισφορές του Εγγυητικού, τις οποίες πληρώνουν κατά το ήμισυ οι ασφαλισμένοι των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών ζωής και κατά το ήμισυ οι ίδιες οι εταιρείες. 

Η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, που ακολούθησε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της και ο διορισμός εκκαθαριστή, απέδειξαν ότι τα περιουσιακά στοιχεία της VDV Leben δεν ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ και τελούν υπό κατάσχεση σε γερμανική τράπεζα.