Τι λένε οι επικεφαλής των συνδυασμών για την επόμενη μέρα του ΕΕΑ

Με ισχυρή τη «φωνή» των ασφαλιστών, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, γυρνά, μετά και τις τελευταίες εκλογές, μια ακόμη σελίδα στην ιστορία του, με τη νέα διοίκησή του να καλείται να παλέψει κόντρα όχι μόνο στα προβλήματα του κλάδου, αλλά και στις βαριές συνέπειες που προκαλεί στην οικονομία γενικότερα η κρίση χρέους της χώρας.
 
Το iw μίλησε με τους εκπροσώπους τεσσάρων συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές του Επιμελητηρίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προθέσεις και τις πρωτοβουλίες τις οποίες σχεδιάζουν να αναλάβουν.
 
Ειδικότερα, ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος με το συνδυασμό «Το Επιμελητήριό μας» εξελέγη πρώτος με 575 ψήφους, μιλώντας στο iw θέλησε καταρχήν να ευχαριστήσει όσους τον υποστήριξαν και ιδιαίτερα τους ασφαλιστές που τον ανέδειξαν πρώτο στις εκλογές του Επιμελητηρίου και να τους υποσχεθεί πως θα πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε να είναι δίπλα τους και να τιμήσει την ψήφο τους. Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα του Επιμελητηρίου τόνισε ότι ως φορέας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βοηθήσει την ασφαλιστική αγορά να αντεπεξέλθει της δύσκολης αυτής οικονομικής συγκυρίας.
 
Αναφερόμενος στις ζυμώσεις για την ανάδειξη του νέου προεδρείου στο Επιμελητήριο, αποκάλυψε ότι υπάρχει σύμπλευση μεταξύ του δικού του συνδυασμού «Το Επιμελητήριό μας» και του συνδυασμού του κ. Νίκου Λεβετσοβίτη «Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών», καθώς και ότι την προσπάθεια αυτή υποστηρίζει και ο συνδυασμός του «ΑΚΜΕΑ» κ. Σαράντη Σερελέα.
 
Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Λεβετσοβίτης, ο οποίος εξελέγη 167 ψήφους, δήλωσε ότι σε αυτές τις δύσκολές εποχές δεν πρέπει κανείς να περιχαρακώνεται ούτε κομματικά ούτε συντεχνιακά. Όπως επισημαίνει «είναι ώρα ευθύνης για όλους μας να αντιμετωπίσουμε την κρίση που βαθαίνει όλο και περισσότερο και να αναβαθμίσουμε το ρόλο του Επιμελητηρίου». Ο ίδιος εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο συνδυασμός του εξέλεξε επτά νέα πρόσωπα στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, τα οποία σημειώνει ότι έχουν μάλιστα το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας του Επιμελητηρίου.
 
Ο κ. Κώστας Λάμπρου, ο οποίος με το συνδυασμό «Ασφαλιστική Συνεργασία» εξελέγη με 372 ψήφους, δήλωσε ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα των εκλογών, τονίζοντας ότι «παλέψαμε κόντρα σε θύελλες και σε ανέμους, και πλέον είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον κλάδο μας σε μια περίοδο που οι συνθήκες επιβάλλουν γενναίες πρωτοβουλίες».
 
Τέλος, ο κ. Βασίλης Καρναχωρίτης, ο οποίος εξελέγη με το συνδυασμό «Σίγουρη Επαγγελματική Προοπτική», με 201 ψήφους, μέσω του iw ευχαριστεί όσους τον στήριξαν και δηλώνει πως δεσμεύεται ότι θα παραμείνει πιστός στα όσα ανάπτυξε ο συνδυασμός του κατά την προεκλογική περίοδο και ότι θα παλέψει για μια σίγουρη επαγγελματική προοπτική χωρίς διακρίσεις.