Νέα επιβάρυνση «βυθίζει» το Επικουρικό Κεφάλαιο

Με νέες περιπέτειες βρίσκεται αντιμέτωπο το Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο καλείται να καλύψει – πέρα από τη «μαύρη τρύπα» των 700 εκατ. ευρώ και τις απαιτήσεις του δημοσίου από το ειδικό τέλος ακινήτων που αντιστοιχεί σε εκατοντάδες κτίρια, καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα, τα οποία περιήλθαν στην ιδιοκτησία στο φορέα μετά την ανάκληση των αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών.
 
Όπως αναφέρουν πηγές του iw, πρόκειται για 259 ακίνητα με συνολική αντικειμενική αξία περί τα 85 εκατ. ευρώ, για τα οποία το ειδικό τέλος υπολογίζεται σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.
 
Η διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου φέρεται αποφασισμένη να μην καταβάλλει το ειδικό τέλος καθότι δεν υπάρχουν ανάλογα περιθώρια και, ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ετοιμάζεται να ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Οικονομικών, θέτοντας θέμα νομοθετικής παρέμβασης ώστε το Επικουρικό να εξαιρεθεί του μέτρου.
 
Για το θέμα αυτό η διοίκηση του Επικουρικού έχει έλθει σε επαφή και με τους εκκαθαριστές των εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, ζητώντας τη βοήθειά τους, ενώ όπως επισημαίνεται από παράγοντες της αγοράς «είναι άδικο το Επικουρικό να υποχρεούται να καταβάλλει το ειδικό τέλος, όταν το δημόσιο έχει χάσει πολλά εκατομμύρια από φόρους που δεν κατέβαλλαν ασφαλιστικές των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν».