Επιστολή του Κ. Λάμπρου για το ΕΕΑ

Το iw έλαβε και δημοσιεύει την ακόλουθη επιστολή από τον κ. Κωστή Λάμπρου, επικεφαλής της «Ασφαλιστικής Συνεργασίας»:

«Είχα αυτοδεσμευθεί να μην εμπλακώ σε αντιπαράθεση, ούτε να ασκήσω  δημόσια κριτική σε συνάδελφο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου  για τις εκλογές του ΕΕΑ.

   Δυστυχώς όμως και να «θέλει κανείς να Αγιάσει, δεν τον αφήνουν οι διαβόλοι». Αναγκάζομαι σήμερα  να απαντήσω στην  αγαπητή συνάδελφο κυρία Δήμητρα Λύχρου πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, μέλος της Ένωσης,  είμαι και ο ίδιος. 

Στην επιστολή που έστειλε και δημοσιεύσατε, υπάρχει σκοπιμότητα και ανακρίβειες, αφήνει δηλαδή να εννοηθεί ότι ο Λάμπρου, ως επικεφαλής της «Ασφαλιστικής Συνεργασίας» ευθύνεται  για τον περιορισμό των εδρών στο ΕΕΑ και για τις διαγραφές.
Είπαμε κυρία Λύχρου, προεκλογικός αγώνας γίνεται, θα ειπωθεί και καμιά παραπανίσια κουβέντα, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό.
Όπως πολύ καλά  γνωρίζει τόσο η ίδια, όσο και όλοι οι εκλεγμένοι συνάδελφοι στο ΕΕΑ, αλλά και οι πρόεδροι των Σωματείων, μόλις έγινε γνωστή η Υπουργική Απόφαση, ο πρώτος που αντέδρασε με σκληρή επιστολή – παρέμβαση, προς την Διοικητική Επιτροπή, στις 5/1/2011 ήταν ο Λάμπρου ζητώντας την έκτακτη σύγκληση του Δ/Σ.

Ο υπογράφων ήταν εκείνος που ετοίμασε τον φάκελο της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λίγο πριν  την εκπνοή της προθεσμίας 24/1/2011.

Οι πρώτοι στη σειρά  προσφεύγοντες δεν είναι τα Σωματεία, ούτε βέβαια η κυρία Λύχρου, αλλά ο Κώστας Λάμπρου και οι  εκλεγμένοι συνάδελφοι  της «Ασφαλιστικής Συνεργασίας» στο ΕΕΑ, Κλήμης Δημαρχιάδης, Διονύσιος Πατρίκιος και ο αείμνηστος, Γεώργιος  Πρέκας. 

Ο λόγος που δεν προσφύγαμε  μόνοι μας,   ήταν καθαρά οικονομικός, αφού η «Ασφαλιστική Συνεργασία» είναι άτυπος Συνδυασμός και δεν είχε, ούτε έχει  οικονομικούς πόρους.

Έτσι ζητήσαμε την συνδρομή των Τεσσάρων Σωματείων (ΣΕΜΑ ΠΟΑΠ, ΠΣΣΑΣ, ΠΣΑΣ) τα οποία βέβαια ανταποκρίθηκαν αμέσως, άλλως θα είχε χαθεί η προσφυγή.

Για την ίδια υπόθεση η «Ασφαλιστική Συνεργασία» έκανε άλλες τρείς παρεμβάσεις μία προς την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τον Εκσυγχρονισμό της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, στις 27/6/2011 και δύο  στην Εκλογική Επιτροπή, που διοργανώνει της μεθαυριανές εκλογές 23/9/2011 & 7/10/2011 επισημαίνοντας και στις τρείς περιπτώσεις, ότι αν οι προσεχείς εκλογές γίνουν με την παράνομη απόφαση, θα υπάρχουν μετεκλογικές εμπλοκές από την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. 

Όλα αυτά τεχνηέντως αποσιωπούνται και όχι μόνο από την κυρία Λύχρου.        
     
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται, ότι ένας κάνει τη δουλειά και τη λάντζα και οι υπόλοιποι καρπούνται τις εντυπώσεις και τα όποια οφέλη, ασκώντας μάλιστα και ανεπίτρεπτη κριτική.

Αντί να μου πουν ευχαριστώ, γίνεται σκόπιμη και μεθοδευμένη προσπάθεια να δημιουργήσουν σύγχυση με την αναφορά «…στον επικεφαλής της Ασφαλιστικής Συνεργασίας…» διαβάλλοντάς με, στους συναδέλφους της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, δύο μέρες πριν της Επιμελητηριακές εκλογές. 

Όσον αφορά τις διαγραφές, οι οποίες ακολούθησαν την απόφαση για τον περιορισμό των εδρών και δεν προηγήθηκαν, όπως ανακριβώς  αναφέρεται, οι  παρεμβάσεις μας, γραπτές και προφορικές ήταν συνεχείς και εκείνοι που προσέφυγαν ξανά στα Διοικητικά Δικαστήρια, ήταν δικά μας μέλη, της «Ασφαλιστικής Συνεργασίας». 

Είμαι υποχρεωμένος τελειώνοντας να υπενθυμίσω στην αγαπητή, κατά τα άλλα, κυρία Λύχρου, ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να ανατρέψουμε την Υπουργική Απόφαση για τις 8 έδρες,  στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στη 1 Ιουνίου 2011.

Στη επεισοδιακή εκείνη Συνεδρίαση, το προεδρείο ενοχλημένο από τις σκληρές μου τοποθετήσεις, μου αφαίρεσε πραξικοπηματικά το λόγο, στην   ψηφοφορία που ακολούθησε, για ανάκληση της απόφασης, το αποτέλεσμα ήταν 23 ΝΑΙ  και 23 ΟΧΙ, χάσαμε δηλαδή την ευκαιρία, ανάκλησης της απόφασης, για μία ψήφο και η ψήφος αυτή ήταν η δική της, αφού από την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση, απουσίαζε,  όπως και από άλλες, ας κοιτάξει λοιπόν η κυρία Λύχρου της προσωπικές της ευθύνες σε αυτή την υπόθεση.  

Ειλικρινά λυπάμαι που αναγκάζομαι να έρθω σε αντιπαράθεση με συνάδελφο, αφού αυτό δεν είναι του χαρακτήρα μου, αλλά υπάρχουν και όρια, τόσο μένος εναντίον του Κλαδικού Συνδυασμού και τόση μικροψυχία δεν την περίμενα και ειδικά από την συγκεκριμένη κυρία, που επικαλείται αρχές και ήθος.

Όλοι γνωριζόμαστε, όλοι είμαστε φίλοι, φιλτάτη όμως  η αλήθεια.  Όσον αφορά τη στάση ορισμένων προέδρων Σωματείων και όχι όλων, που συντάχθηκαν με συγκεκριμένο Συνδυασμό, καταστρατηγώντας το δικαίωμα που τους δίνει η θέση τους, αντί να κρατήσουν ίσες αποστάσεις, από όλους με δεδομένο ότι 4 τουλάχιστον Συνδυασμοί έχουν επικεφαλής Συναδέλφους, προσπάθησαν να προκαταλάβουν τα πράγματα, δείχνοντας σκανδαλώδη εύνοια προς το συγκεκριμένο Συνδυασμό και θυμίζοντας την παλαιά διαφήμιση με τους κατασκευαστές πλυντηρίων που συνιστούν SKIP.

Το αν αυτή η επιλογή ερήμην των συναδέλφων, δεν αποτελεί  «…σύμπτωση ή παρεϊστικη… απόφαση..», μένει να αποδειχθεί, αυτό το τριήμερο, όπως μένει να αποδειχθεί, αν οι Συνάδελφοι θέλουν αμιγώς κλαδική εκπροσώπηση, αν χρειάζονται  δηλαδή,  την «Ασφαλιστική Συνεργασία»  ή όχι, κοντός ψαλμός… Αλληλούια.

Σαν υστερόγραφο θέλω να επισημάνω ότι θεμιτές είναι οι όποιες  φιλοδοξίες αλλά δεν πρέπει αυτές να τυφλώνουν, με αποτέλεσμα  να  σπιλώνουν υπολήψεις, έντιμες πορείες και προσφορές δεκαετιών, ξεχνώντας τους κανόνες του «ευ αγωνίζεσθε» και δικαιώνοντας το γνωστό «..ο σκοπός αγιάζει τα μέσα..», διότι  υπάρχει και η επόμενη μέρα, και τα προβλήματα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης είναι μεγάλα και υπαρξιακά,  θα τα βρούμε μπροστά μας και για να αντιμετωπισθούν, θα απαιτήσουν την συμμετοχή όλων, οι αντιδεοντολογικές  συμπεριφορές και μάλιστα από εκείνους που ηγούνται του κλάδου δεν βοηθούν.
                                Για την «Ασφαλιστική Συνεργασία»
                                                 Με τιμή
                                           Κώστας Λάμπρου»