Η Allianz Ελλάδος αύξησε τα μερίδιά της το 9μηνο

Την αναγκαιότητα για νομοθετικές παρεμβάσεις από την πολιτεία που θα έχουν στόχο την πραγματική προστασία του καταναλωτή, θα «βλέπουν» την ουσία των προβλημάτων του και θα δίνουν καίριες «απαντήσεις» στα χρονίζοντα προβλήματα της ιδιωτικής ασφάλισης θωρακίζοντάς την έναντι της κρίσης, υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, μιλώντας στη φετινή Συνάντηση Εργασίας Πρακτόρων, Μεσιτών – μελών του ΣΕΜΑ, αλλά και στους Επικεφαλής Δικτύου Πωλήσεων, που πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Παπανικολάου απευθυνόμενους στους συνεργάτες της Allianz Ελλάδος, σχολίασε αρχικά τις επιδόσεις της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι και φέτος συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αγοράς. Όπως είπε, από τα στοιχεία εννεαμήνου προκύπτει ότι η Allianz Ελλάδος διατήρησε τη δυναμική και τα μεγέθη της δραστηριοποιούμενη σε μια έντονα πτωτική πλέον αγορά. Στις Γενικές Ασφάλειες τα μεγέθη της εταιρείας κινήθηκαν ανοδικά κατά 5,1%, στις ασφαλίσεις Αυτοκινήτων καταγράφηκε ανάπτυξη 11,8%, ενώ στον κλάδο Ζωής σημειώθηκαν πιέσεις λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην Ελληνική οικονομία. Συνεπεία όλων των ανωτέρω η Allianz Ελλάδος το εννεάμηνο εμφανίζεται με αυξημένα μερίδια αγοράς σε όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Αναφερόμενος στις οικονομικές αντιξοότητες της περιόδους και την κρίση χρέους της χώρας, ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε στη συνέχεια ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά «οι νομοθετικές παρεμβάσεις που δρομολογούνται από την πολιτεία πρέπει επιτέλους να δώσουν λύση σε χρόνια θέματα που ταλαιπωρούν την αγορά μας».

Απαριθμώντας ειδικότερα ζητήματα για τα οποία απαιτείται η συνδρομή και η στήριξη της πολιτείας, αναφέρθηκε στην εξυγίανση της αγοράς του κλάδου αυτοκινήτων όπου δυστυχώς επανεμφανίζονται φαινόμενα δυσάρεστα του παρελθόντος που οδήγησαν στην ανάκληση αδειών τα τελευταία χρόνια και σε αυτές τις περιπτώσεις η Τράπεζα της Ελλάδος, ως θεματοφύλακας της αγοράς, οφείλει να παρέμβει. Προσθέτοντας τα ανασφάλιστα οχήματα, την οριοθέτηση των απαιτήσεων έναντι του Επικουρικού Κεφαλαίου στον κλάδο αυτοκινήτων, το υπερβολικά υψηλό κόστος υπηρεσιών υγείας, το ιδιαίτερα υψηλό τεχνικό επιτόκιο που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται στα προϊόντα ζωής σε αντίθεση με τα ισχύοντα σε όλη την Ευρωζώνη, καθώς και στην παντελή απουσία φορολογικών κινήτρων για τις ιδιωτικές συντάξεις. Κατά τον κ. Παπανικολάου, όλα τα ανωτέρω αποτελούν αγκάθια στην προσπάθεια της αγοράς να αντιμετωπίσει την κρίση, αναστέλλοντας την αναπτυξιακή προοπτική της.

«Η Πολιτεία οφείλει να δει τον ουσιαστικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης και να τον αναδείξει μεριμνώντας συγχρόνως, ολοκληρωμένα, συγκροτημένα και όχι αποσπασματικά, για την προστασία του τελικού καταναλωτή» τόνισε ο κ. Παπανικολάου, για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Έχουμε πλήρη συναίσθηση των αλλαγών της αγοράς και των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται. Ο πελάτης σήμερα επιβάλλεται να είναι απαιτητικός από τη δική του ασφαλιστική εταιρία αναζητώντας αξιόπιστες λύσεις για τη ζωή του και τις ασφαλιστικές του ανάγκες. Στην Allianz στόχος μας είναι καθημερινά να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να είμαστε εκεί, όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη, δίπλα στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν, σε μια περίοδο που μας χρειάζονται κοντά τους όσο ποτέ».