Διατηρεί τα μεγέθη της η International Life

Στη διατήρηση των μεγεθών του στοχεύει φέτος ο όμιλος International Life, που μέτρα απώλειες στις Γενικές Ασφάλειες, αλλά διατηρεί τη δυναμική του στις  ασφαλίσεις Ζωής.

Σύμφωνα με στελέχη του ομίλου, η φετινή χρονιά εκτιμάται ότι θα κλείσει με παραγωγή ασφαλίστρων της τάξης των 120 εκατ. ευρώ, όση δηλαδή ήταν η αξία της και το 2010. Η επίτευξη του εν λόγω στόχου θα θεωρηθεί από την International Life ως μια σημαντική επιτυχία, που θα αποφέρει μάλιστα και νέα μερίδια αγοράς, καθότι ο κλάδος στο σύνολό του ήδη από το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήση εμφανίζει σημάδια κόπωσης, με την παραγωγή του να μετρά σημαντικές απώλειες, τόσο στις Γενικές Ασφάλειες, όσο και στις ασφαλίσεις Ζωής.

Σε ότι αφορά τώρα το εννεάμηνο, όμιλος International Life εμφανίζει μικρή μείωση της παραγωγής του, της τάξης του 3% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, γεγονός το οποίο αποδίδεται στον κλάδο Αυτοκινήτου, όπου, όπως επισημαίνουν παράγοντες του ομίλου, η απόφαση της διοίκησης να μην μειώσει τα ασφάλιστρα οδήγησε έναν συγκεκριμένο αριθμό κατόχων ΙΧ αυτοκινήτων στον ανταγωνισμό για την αναζήτηση χαμηλότερων τιμολογίων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η International Life θα επιμένει στην πολιτική της, έχοντας ως βασικό της στόχο την υγιή ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της, επισημαίνουν κύκλοι της εταιρείας.

Τέλος, στον κλάδο Ζωής ο όμιλος ισοσκελίζει τις όποιες απώλειες έχει φέτος από τις ακυρώσεις συμβολαίων, με τις νέες εργασίες.