Πιέσεις αναμένεται να δεχθεί το ευρώ καθώς η κρίση μεταδίδεται στην Ιταλία

Κάποιες αρχικές αγορές που υπήρξαν στα περισσότερα ζεύγη νομισμάτων λόγω της συμφωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού με το Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με σκοπό να εγκρίνει τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου απορροφήθηκαν εύκολα λίγο πριν από την έναρξη της ευρωπαϊκής συνεδρίασης, με τις αγορές να βρίσκονται και πάλι υπό πίεση καθώς η κρίση μεταδίδεται στην Ιταλία όλο και περισσότερο. 

Στην Ιταλία επικρατεί επίσης πολιτική αναταραχή με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στη ψήφιση του προϋπολογισμού. Το φράγκο είναι το νόμισμα με τη χειρότερη απόδοση με την ισοτιμία EUR/CHF να κινείται ανοδικά λόγω κάποιων αρνητικών, για το φράγκο, σχολίων του Hildebrand κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που αύξησαν τις τοποθετήσεις καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύξηση της σύνδεσης μεταξύ των δυο νομισμάτων.

Το αυστραλιανό δολάριο είναι ένα ακόμα αδύναμο νόμισμα καθώς η διάθεση για ρίσκο υποχωρεί και κάποια οικονομικά στοιχεία για την αυστραλιανή οικονομία ήταν αδύναμα. Ένα άλλο γεγονός που μπορεί να επηρεάσει το επενδυτικό συναίσθημα σήμερα είναι η μη ανταπόκριση των G20 για βοήθεια στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρει από μόνη της λύση στα προβλήματά της παρά να δώσουν και αυτές χρήματα σε ένα πρόβλημα που δε διευθετείται. Στο οικονομικό ημερολόγιο έχουμε την ανεργία και το πληθωρισμό για την Ελβετία, το δείκτη τιμών κατοικιών την Αγγλίας, το δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix και τη γερμανική βιομηχανική παραγωγή. Τα αμερικανικά παράγωγα κινούνται πτωτικά με τα εμπορεύματα να δέχονται στήριξη.