Επαγγελματική πιστοποίηση Εσωτερικών Ελεγκτών από το ΕΙΑΣ και το Πάντειο

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Φορολογίας & Ελεγκτικής» του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, σχεδίασαν και πραγματοποιούν ένα μακροχρόνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τον Εσωτερικό Έλεγχο, στην ελληνική γλώσσα, που θα υποστηρίζεται από ειδικό εκπαιδευτικό υλικό και θα διενεργείται από έμπειρους και εξειδικευμένους εισηγητές, στην πλειοψηφία τους μέλη του συγκεκριμένου ΠΜΣ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το Πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 120 εκπαιδευτικών ωρών, και τα μαθήματα θα διεξάγονται στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, Λ. Συγγρού 106, στον 5ο όροφο. Έναρξη Προγράμματος:
•Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου : 09.00 – 15.45

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι:
Οι ανάγκες σχετικά με υπηρεσίες αποτελεσματικού εσωτερικού ελέγχου, όπως αυτές καθορίζονται και απαιτούνται αφενός από τη συνθετότητα της λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και αφετέρου από την πρόκληση της αντιμετώπισης των επιχειρηματικών κινδύνων στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, είναι τεράστιες. Ειδικότερα στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αυξημένες υποχρεώσεις συμμόρφωσης, οι ανάγκες για υπηρεσίες αποτελεσματικού εσωτερικού ελέγχου στον ασφαλιστικό κλάδο είναι ακόμη μεγαλύτερες.
Το Σεμινάριο απευθύνεται:
•σε εσωτερικούς ελεγκτές
•σε μέλη των επιτροπών εσωτερικού ελέγχου
•σε υπεύθυνους οργάνωσης
•σε στελέχη οικονομικών, νομικών, μηχανογραφικών και λοιπών υπηρεσιών και
•σε όσους επιθυμούν να λάβουν ένα ενδιαφέρον μίγμα γνώσης, επεκτεινόμενης σε ένα ευρύ φάσμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο βασικές θεματικές ενότητες με τα εξής αντικείμενα:
1η) Λογιστικής (γενικής & κλαδικής ασφαλιστικής), για το οποίο αναλυτικές πληροφορίες θα δοθούν σε νεότερη εγκύκλιο του Ε.Ι.Α.Σ. και 2η) Εσωτερικού Ελέγχου ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Όλες οι ενότητες θα έχουν συγκεκριμένη δομή και απαιτήσεις (φυσική παρουσία, εργασίες και εξετάσεις) ώστε η παρακολούθηση τους να οδηγεί σε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ.

Τα μαθήματα θα γίνονται ή ένα πρωινό την εβδομάδα Παρασκευή 09.00 – 15.45 ή δύο απογεύματα Δευτέρα & Πέμπτη 16.30 – 20.45. Στo πρόγραμμα μπoρεί vα επέρχovται μικρές αvαπρoσαρμoγές, για τις οποίες θα ειδοποιούνται εγκαίρως οι σπουδαστές. Το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα δοθεί στους συμμετέχοντες του προγράμματος.

Οι διδάσκovτες στo Πρόγραμμα αυτό είvαι Καθηγητές Αvωτάτωv Εκπαιδευτικώv Iδρυμάτωv τoυ αvτίστoιχoυ γvωστικoύ αvτικειμέvoυ και πρoσωπικότητες τoυ Ασφαλιστικoύ και Οικovoμικoύ χώρoυ με μεγάλη και σε βάθoς πείρα και ειδίκευση για τo κάθε θέμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα ονόματα των διδασκόντων στο πρόγραμμα αυτό:

 κ.Τσάμης Αναστάσιος – Καθηγητής
 κ. Αποστόλου Απόστολος – Καθηγητής
 κ. Φίλος Γιάννης – Επ. Καθηγητής, CIA, CFE.
 Δρ. Κουτούπης Ανδρέας – CIA, CFE
 Δρ. Αγοράκη Μαρία – Ελένη
 κ. Δρίτσας Σταμάτης – Ορκωτός Ελεγκτής, Γεν. Δ/ντής
Εσωτερικού Ελέγχου Τραπεζικού Ομίλου, PhDc.
 κα Koντοπούλου Καλλιρόη–πρ.επ.Ορκωτός Ελεγκτής PhDc.

Οι ως άνω καθηγητές θα καλύψουν το Α΄ & Β΄ Μέρος του προγράμματος.
Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Γιάννης Φίλος – CIA, CFE
 κ. Βαμβακάρης Μανώλης – Σύμβουλος Επιχειρήσεων (θα καλύψει το Γ΄ Μέρος του προγράμματος). 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Η ύπαρξη Επιστημονικής Επιτροπής, αποτελούμενης από υψηλού κύρους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας και της ασφαλιστικής αγοράς, διασφαλίζει την αρτιότητα και το κύρος τόσο του προγράμματος όσο και των εξετάσεων πιστοποίησης, που θα ακολουθήσουν. 

Οι εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες θα βασίζονται στο σύστημα των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, θα γίνουν σύμφωνα με Κανονισμό Εξετάσεων, εγκεκριμένο από την Επιστημονική Επιτροπή.  Αιτήσεις Συμμετοχής & προκαταβολή διδάκτρων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011.

Για συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: στα τηλέφωνα του ΕΙΑΣ: 210 92.19.660 – 684, E-mail: eiasinfo@eias.gr, Σοφία Σοφικίτου – Συντονίστρια Ενεργειών Κατάρτισης & Σπουδών