Επικεφαλής στη Διεύθυνση Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Μ. Σωτηράκος

Ο κ. Μιχάλης Σωτηράκος αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Πωλήσεων στην Εθνική Ασφαλιστική, στην οποία επικεφαλής μέχρι τα τέλη του Αυγούστου ήταν ο κ. Γ. Βασιλάτος. Ο κ. Σωτηράκος, καταξιωμένο στέλεχος της Allianz Ελλάδος τα τελευταία χρόνια, κατείχε μέχρι σήμερα από τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή, τη συνολική ευθύνη των πωλήσεων στην εταιρεία έχοντας περάσει από τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης και Υποστήριξης Πωλήσεων, αλλά και θέσεις για τη συνολική ευθύνη νευραλγικών τομέων της Allianz όπως, η ανάπτυξη νέων συνεργατών μέσω της στελέχωσης, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και η Διοικητική Υποστήριξη Πωλήσεων.

Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του σε παγκόσμιες πρωτοβουλίες της Allianz όπως η «Καινοτομία», με την ιδιότητα του Local Innovation Manager, η «Διαχείριση Παραπόνων» και η «Ανάκτηση της πελατειακής πίστης».

Ο κ. Σωτηράκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων με εξειδίκευση στα οικονομικά από το University of Nottingham (U.K.). Είναι απόφοιτος του American College of Greece – Deree College BSc in Economics και μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Η καριέρα του στο χώρο της ασφαλιστικής αγοράς ξεκίνησε το 1991 όπου κατέγραψε σημαντικές παραγωγικές αλλά και ποιοτικές διακρίσεις ως χρηματοικονομικός σύμβουλος.