Συνεχίζεται η περιπέτεια του Επικουρικού Κεφαλαίου

Η έγκριση -αν όλα πάνε τελικά καλά- για την καταβολή από την τρόικα της έκτης δόσης του δανείου προς το Ελληνικό δημόσιο, πρόκειται να ανοίξει νέο δίαυλο επικοινωνίας του Επικουρικού Κεφαλαίου με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πλέον θα έχει το χρόνο να εξετάσει το θέμα που ανέκυψε με τον περιορισμό των αποζημιώσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Επικουρικού έχει ήδη κάνει μια πρώτη άτυπη επαφή με το υπουργείο ζητώντας να θέσει στις προτεραιότητές του το προαναφερόμενο θέμα, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για την έκτη δόση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το Επικουρικό είναι προετοιμασμένο, ώστε μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν να επανέλθει, αυτή τη φορά με επιστολή του προς το υπουργείο, στην οποία θα επισημαίνει την ανάγκη για νέα νομοθετική παρέμβαση, λόγω της κρίσιμης θέσης στην οποία βρίσκεται ο φορέας, του γεγονότος ότι αποζημιώνει μετά από δύο ή και τρία χρόνια από το κλείσιμο του κάθε φακέλου και, βέβαια, του ανοίγματός του, που πλέον ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ.

Πάντως, το Επικουρικό φέρεται να έχει ήδη λάβει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομικών ότι σε εύλογο χρόνο θα επανέλθει με νέα τροπολογία την οποία, αυτή τη φορά, πριν την καταθέσει στη Βουλή θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση. 

Βέβαια, το Επικουρικό γνωρίζει ότι, με τη νέα τροπολογία οι περιορισμοί στις αποζημιώσεις δεν θα είναι στα επίπεδα της προηγούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας, ελπίζει ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση το ταμείο του θα βοηθηθεί ουσιαστικά ώστε να επιβιώσει.