Διευκρινίσεις για το άρθρο «Απαρατήρητες επιβαρύνσεις στα ασφάλιστρα»

Στη στήλη του iw.gr «Ανασφάλιστος» δημοσιεύτηκε στις 28-9-2011 άρθρο με τίτλο «Απαρατήρητες επιβαρύνσεις στα ασφάλιστρα», για το οποίο η διεύθυνση της ιστοσελίδας θα ήθελε να δώσει τις παρακάτω διευκρινήσεις:

Α) Η στήλη «Ανασφάλιστος» γράφεται με συνοπτικό τρόπο και δεν περιέχει πλήρη ανάλυση κάποιου θέματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δρα ως προαναγγελτικό άρθρο έρευνας που πραγματοποιεί το δημοσιογραφικό επιτελείο μας για το θέμα των διαγωνισμών κρατικών κυρίως εταιριών, αλλά και κάποιων μεγάλων εταιριών του ιδιωτικού τομέα. Το πλήρες άρθρο θα περιλαμβάνει πλήθος συγκεκριμένων καταγγελιών και στοιχείων και έχει ως σκοπό να προσπαθήσει να βοηθήσει στην εκλογίκευση του κόστους ασφάλισης που πληρώνει ο δημόσιος κορβανάς, ειδικά στη σημερινή συγκυρία.

Β) Η φράση «Και αλήθεια αναρωτιέται κανείς: πώς εν καιρώ λιτότητας και περικοπών είναι δυνατόν να εκτινάσσονται τα ασφαλιστήρια εξαιτίας των προμηθειών» αναφέρεται ακριβώς στην ως άνω κατηγορία προμηθειών ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, όπως μας έχει επισημανθεί από κάποιους διαμεσολαβούντες. Μπορεί να μην έχει μπει ως τίτλος στο άρθρο αλλά αναφέρεται στην προτελευταία παράγραφο ότι το άρθρο αφορά κρατικές εταιρίες και σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «Ποιοι είναι αυτοί οι αδιάφοροι οι οποίοι πληρώνουν ποσά εκατομμυρίων ως «καπέλο» στο ασφαλιστήριό τους ξεπερνώντας κάθε λογική».

Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία των καλοπροαίρετων διαμεσολαβητών μπορεί να διακρίνει και «ανάμεσα στις γραμμές» ευκρινώς. Τους υπόλοιπους τους παραπέμπουμε στα πολλαπλά δημοσιευμένα άρθρα μας, όπου γίνεται φανερό ότι είμαστε αναφανδόν υπέρ του κλάδου τους, έμπρακτα και διαχρονικά.

Ακόμη, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι σε όλα τα ασφαλιστικά μας συνέδρια με τίτλο “INSURANCE MONEY CONFERENCE” έχουμε ειδική ενότητα για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, όπου προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κλάδο στην εκπόνηση στρατηγικών αντιμετώπισης της κρίσης.

Τέλος, στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών παραθέτουμε σεμινάριο με τίτλο «Αποτελεσματική Ηγεσία σε περίοδο κρίσης – Συμπεριφορές που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία – Συναισθηματική Νοημοσύνη, η έξυπνη αντιμετώπιση των προβλημάτων», το οποίο είναι εστιασμένο στην επιβοήθηση των ανθρώπων του κλάδου.