Επιστολή στο ΕΕΑ για τις προσεχείς εκλογές

Το iw έλαβε και δημοσιεύει την ακόλουθη επιστολή προς τον πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής του ΕΕΑ:
 
«Θέμα: Διεξαγωγή προσεχών εκλογών

Κύριε πρόεδρε 

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε  να θέσουμε  υπ’ όψιν, της  Εκλογικής Επιτροπής, τους προβληματισμούς μας για τον τρόπο διεξαγωγής των προσεχών εκλογών στο ΕΕΑ.

Πιστεύομαι ότι η Επιτροπή σας, γνωρίζει  την εκκρεμότητα, που υπάρχει, όσον αφορά τον διαχωρισμό  των δραστηριοτήτων των εγγεγραμμένων μελών του ΕΕΑ σε δύο τμήματα, σε  Επαγγελματίες και Παροχής Υπηρεσιών, με βάση την αϋλότητα.
Ο διαχωρισμός αυτός,  είναι εντελώς, αυθαίρετος, αφού στις υπηρεσίες εντάχθηκαν δύο μόνο επαγγελματικές τάξεις, οι Διαμεσολαβούντες στην Ιδιωτική Ασφάλιση  και οι  Μεσίτες Αστικών Συμβάσεων, ενώ εξόφθαλμα παραλείφθηκαν  δεκάδες άλλες  δραστηριότητες, στις οποίες δεσπόζει το κριτήριο της αϋλότητας.

Η  πρωτοφανής αυτή ρύθμιση, που αφορά, μόνο ένα!!! από τα 59 Επιμελητήρια της Χώρας, εκτός από αυθαίρετη, είναι παράλογη, άδικη, αντιδημοκρατική, αλλά και παράνομη.   

Αυτού του είδους η κατηγοριοποίηση δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στην  Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Επειδή, η Υπουργική απόφαση, Κ1-2139/24-11-2010, για τον παραπάνω  διαχωρισμό και την κατανομή των εδρών, στηρίχθηκε στην από 2884/30-8-2010 απόφαση-πρόταση της Διοικητικής Επιτροπής και όχι του Δ/Σ, ως θα έπρεπε. Οι Διαμεσολαβούντες στην Ιδιωτική Ασφάλιση  και εκείνοι των Αστικών Συμβάσεων, την κατήγγελλαν δημόσια, οι  δε  πρώτοι, την προσβάλλαμε στο Συμβούλιο της  Επικρατείας, με την από 24/1/2011αίτηση ακυρώσεως, για την οποία έχει ορισθεί  ημερομηνία εκδίκασης, η 13η /10/2011. 

Πέραν των ανωτέρω,  10 εκλεγμένα και ενεργά μέλη, του σημερινού Δ/Σ του Ε.Ε.Α, καταθέσαμε, το με αριθ. πρωτ. 1552,  υπόμνημα   στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, στις  27-6-2011, οι εργασίες της οποίας, συνεχίζονται και τα συμπεράσματά της αναμένονται.

Αν η Επιτροπή σας αποφασίσει, να γίνουν οι εκλογές,  με την προαναφερθείσα και προσβεβλημένη στο ΣτΕ απόφαση, θα υπάρξουν περαιτέρω εμπλοκές και προσβολή, του όποιου εκλογικού αποτελέσματος προκύψει. Αυτό δεν  θα είναι προς το συμφέρον κανενός και ούτε θα βοηθήσει την  εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της Χώρας, στους χαλεπούς καιρούς, που διανύουμε. Η ευθύνη βέβαια, για την όποια εξέλιξη,  δεν μπορεί να  βαρύνει εμάς, τους  κατ’ ανάγκη προσφεύγοντες.
Για όλους αυτούς τους λόγους κύριε πρόεδρε, παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά, την παραπάνω εκκρεμότητα και  τις ενστάσεις, που υπάρχουν για τον τρόπο διεξαγωγής των προσεχών εκλογών, στο Ε.Ε.Α.
 
Με τιμή 

Για την «Ασφαλιστική Συνεργασία»

Κώστας Λάμπρου 
Επικεφαλής του Συνδυασμού &  μέλος του Δ/Σ του Ε.Ε.Α»