Κύκλωμα απάτης στην Εθνική Ασφαλιστική

Σωρεία παραβατικών ενεργειών υπαλλήλων του καταστήματος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ο εσωτερικός έλεγχος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Οι παραπάνω παραβατικές ενέργειες τόσο των υπαλλήλων της εταιρείας όσο και τρίτων, με τους οποίους αυτοί φαίνεται να συνεργάστηκαν, τέθηκαν αμέσως υπόψιν των αρμοδίων διωκτικών αρχών, οι οποίες  συνεργάστηκαν στενά με την εταιρεία για τη διαλεύκανση του παραπάνω οικονομικού εγκλήματος.

Σχετικό ανακοινωθέν εξέδωσε σήμερα η ελληνική αστυνομία η οποία  για τη συγκεκριμένη υπόθεση, πέραν των ενεργειών της αρμοδιότητάς της παραπέμπει το θέμα στην τακτική δικαιοσύνη.

Από τα πρώτα ευρήματα των διωκτικών αρχών προκύπτει σημαντική ζημία για την Εθνική Ασφαλιστική, το ύψος της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες του iw, μπορεί να φτάσει και το 1,5 εκατ. ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το κύκλωμα απάτης είναι ευρύ, εξιχνιάζεται και εμπλέκονται και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως πραγματογνώμονες, συνεργεία κ.α., που σχετίζονται με τη χρήση εικονικών στοιχείων βάσει των οποίων η εταιρεία κατέβαλε χρηματικές αποζημιώσεις.  

Η εταιρεία θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου διεκδικώντας με ένδικα μέσα την οικονομική και ηθική της αποκατάσταση και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «η Εθνική Ασφαλιστική σεβόμενη πλήρως τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας θα συνεχίσει αταλάντευτη την προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας της, με στόχο την υγιή ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς προς το συμφέρον των πελατών και των μετόχων της».