Προτάσεις για την αναβάθμιση του ΕΕΑ

Μέτρα και προτάσεις που κατά την εκτίμηση του θα αναβαθμίσουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας  και θα το καταστήσουν φιλικότερο προς τα μέλη του αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός «Το Επιμελητήριο μας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Σε λιγότερο από 3 μήνες θα γίνουν επιτέλους οι εκλογές στο ΕΕΑ, οι οποίες γίνονται για πρώτη φορά 6 χρόνια μετά και όχι 4 όπως προβλέπει ο νόμος, σε ένα βαρύ κλίμα στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας.

Δυστυχώς, με τον τρόπο που λειτουργεί το ΕΕΑ, στα μάτια των περισσοτέρων επαγγελματιών φαντάζει ως ένας μηχανισμός είσπραξης του αντιτίμου για την άσκηση του επαγγέλματός του και ταυτόχρονα ταλαιπωρεί αφάνταστα τα μέλη του. Το Επιμελητήριο θα πρέπει να λειτουργεί σαν σύμβουλος για την ύπαρξη και ανάπτυξη των εργασιών των διαφόρων κλάδων από τους οποίους αποτελείται.

Ο συνδυασμός: «Το Επιμελητήριό Μας» μέσα από τις προτάσεις που έχει καταθέσει – μόνος απ’ όλους τους συνδυασμούς του Επιμελητηρίου – και που επιπλέον, δημιουργώντας website (www.toepimelitiriomas.gr) έκανε σε όλους γνωστές τις θέσεις του για ένα Επιμελητήριο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σύμβουλο για τα μέλη και την πολιτεία ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Η κατάργηση της προσέλευσης των επαγγελματιών στο Επιμελητήριο μέσα από την  αναβάθμιση των υπηρεσιών του μέσω διαδικτύου (ανταλλαγή εγγράφων, συναλλαγών και πιστοποιητικών με το πάτημα ενός κουμπιού), το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί σε κάποια μικρά Επιμελητήρια της χώρας μας, είναι αδιανόητο να μην εφαρμόζεται σε ένα τόσο μεγάλο Επιμελητήριο όπως αυτό των Αθηνών, προωθώντας τις πελατειακές σχέσεις, προκαλώντας δυσφορία και αποκρουστικότητα για τη συμμετοχή στα δρώμενα από τους επαγγελματίες».

Επίσης στις προτάσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δημιουργία σεμιναρίων για κάθε απαιτούμενο κλάδο ώστε να εξηγηθεί από εξουσιοδοτημένα στελέχη ποιες είναι οι προϋποθέσεις ύπαρξης τους στο νέο περιβάλλον και η δημοσίευση όλων των αποφάσεων στη διαύγεια.