Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός υπολογισμού συμβολαίων για τη VdV

Στην ιστοσελίδα του Εγγυητικού Κεφαλαίου μπορούν να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι της VDV Leben για το ύψος των αποζημιώσεων που δικαιούνται.

Στην ηλεκτρονική σελίδα του φορέα έχει ήδη ενεργοποιηθεί από τις 9 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο του άρθρο το iw με τίτλο «Στην τελική ευθεία οι αποζημιώσεις για τη VdV Leben», ο μηχανισμός αναζήτησης  συμβολαίων προς αποζημίωση και πέρα από τον υπολογισμό των αποζημιώσεων οι ασφαλισμένοι θα ενημερώνονται με συγκεκριμένες οδηγίες και για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, ώστε να πιστοποιηθεί ότι δικαιούνται την εν λόγω αποζημίωση.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να αναζητήσουν το συμβόλαιο τους εισάγοντας τα στοιχεία τους, προκειμένου να ενημερωθούν για το ύψος της αποζημίωσης που τυχόν έχει υπολογιστεί για αυτό. 

Στην ανακοίνωση του το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής αναφέρει ότι έχουν γνωστοποιηθεί στο φορέα περιπτώσεις ενεχυρίασης/εκχώρησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων της VdV σε πιστωτικό ίδρυμα για την εξασφάλιση δανείων. Επισημαίνεται στους κατόχους των συμβολαίων αυτών ότι το Εγγυητικό υποχρεούται να τηρήσει τους όρους των συμβάσεων ενεχυρίασης/εκχώρησης και δε θα προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων μέχρι να ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες που προκύπτουν από αυτές.  

Ο σχετικός μηχανισμός αναζήτησης θα παραμείνει ενεργός έως την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

 Το μηχανισμό αναζήτησης και υπολογισμού συμβολαίων προς αποζημίωση μπορείτε να δείτε εδώ