Με συντονισμένες προσπάθειες θα επιλυθεί το πρόβλημα στο ΕΚ

Σε ανακοίνωση του που εξέδωσε σήμερα το ΕΚ αναφέρει πως «με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τη Διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου, επισημαίνουμε τα εξής:

Είναι αυτονόητο ότι η Διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου σέβεται απόλυτα τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους και ασφαλώς τους εκπροσώπους του δικηγορικού και δικαστικού κλάδου.

Το Δελτίο Τύπου της από 6.9.2011 του Επικουρικού Κεφαλαίου εστάλη πριν την ανακοίνωση της απόσυρσης του άρθρου 48, προτρέποντας τη στήριξή του από το σύνολο της Βουλής και εκφράζοντας την αγωνία της Διοίκησης για τη βιωσιμότητα του Επικουρικού Κεφαλαίου, ώστε να μπορεί να συνεχίσει το σημαντικό κοινωνικό του έργο.

Η κοινωνική ευαισθησία και η αίσθηση ευθύνης είναι αυτή που μας οδηγεί στη στήριξη εφικτών και βιώσιμων λύσεων προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των ασφαλισμένων. 

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία ασφαλώς δεν αποτελεί λύση η μεταβίβαση του ελλείμματός του Επικουρικού Κεφαλαίου σε όλους τους ασφαλισμένους με υπέρμετρες αυξήσεις ασφαλίστρων ή μέσω των τελών κυκλοφορίας. Επιπλέον, οι επίμονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για το δανεισμό του Επικουρικού δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν.

Βάσει των ανωτέρω, είμαστε βέβαιοι ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι επιθυμούν εξίσου την εξάλειψη περιπτώσεων αμφιλεγόμενων πρακτικών που επιβαρύνουν υπέρμετρα το Επικουρικό Κεφάλαιο και προσδοκούμε να τους βρούμε αρωγούς στην προσπάθειά μας για την εξυγίανσή του.

Καλούμε την Πολιτεία, τους Δικηγορικούς Συλλόγους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα ώστε να βρεθεί αρμονικά πρακτική και εφικτή λύση για το μέλλον του Επικουρικού Κεφαλαίου».