Η Marsh εξαγοράζει τις εργασίες μεσιτείας της Alexander Forbes

Η Marsh ανακοίνωσε επίτευξη συμφωνίας με την Alexander Forbes, βάση της οποίας η Marsh θα αποκτήσει την Alexander Forbes Risk Services και μερικές από τις εταιρίες που την εκπροσωπούν  στην περιοχή της Νότιας Σαχάρας Αφρικής συμπεριλαμβανομένων και των χωρών Μποτσουάνα και Ναμίμπια. 

Η συμφωνία μένει να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές. Με την ολοκλήρωση της που αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο του 2011, η Marsh θα έχει επιτύχει την επέκταση των εργασιών της και ιδιαίτερα την εδραίωση της ηγετικής της θέσης στην περιοχή. Η συμφωνία έρχεται να συνδυάσει την καλά εδραιωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα της Alexander Forbes στη Νότια Αφρική, όπου διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών, με τις λύσεις, τους πόρους και τις δυνατότητες της Marsh στη μεταφορά και τοποθέτηση κινδύνων.
 
Ο Peter Zaffino, Πρόεδρος και CEO της Marsh Inc. ανέφερε ότι για την Marsh η Αφρική αποτελεί σημαντική αγορά αξιοποίησης ευκαιριών τόσο για τις εργασίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης όσο και για τις εργασίες διαχείρισης κινδύνων. Η συμφωνία με την Alexander Forbes θα ενισχύσει άμεσα την παρουσία της Marsh στην περιοχή και θα αποτελέσει τη βάση ανάπτυξής της στην γρήγορα αναπτυσσόμενη περιοχή  της Αφρικής.

Ο David Batchelor CEO της Marsh για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική είναι βέβαιος πως η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη τόσο για τους πελάτες όσο και τους συνεργάτες της Εταιρίας.
Οι πελάτες θα επωφεληθούν από τις συνεργίες  και το βάθος της γνώσης που διαθέτουν οι δύο εταιρίες στο χώρο, προσφέροντας τις καλύτερες λύσεις σε θέματα κινδύνων, λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής.

Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Marsh στην Αφρική θα αναλάβει με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Jurie Erwee , Διευθύνων Σύμβουλος σήμερα της Alexander Forbes Risk Services.