Eurobank: Καθαρά λειτουργικά κέρδη 76 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2011

Καθαρά λειτουργικά κέρδη 3εκ. ευρώ το β΄ τρίμηνο και 76εκ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2011 παρουσίασε στα αποτελέσματα της η Eurobank. Η εταιρεία ενίσχυσε σημαντικά την  κερδοφορία από τις εργασίες στο εξωτερικό κατά 53% σε 20εκ. το β΄ τρίμηνο, συμμετείχε στο Πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής κρατικών ομολόγων ονομαστικής αξίας 5δισ. ευρώ με εκτιμώμενη λογιστική απομείωση 16,7%. Εκτιμώμενη επίπτωση στα εποπτικά κεφάλαια 664εκ. ευρώ και μείωσε τις λειτουργικές δαπάνες κατά 3,4% στο τρίμηνο και 4,3% στο εξάμηνο. 

Σε ανακοίνωση της η Eurobank αναφέρει ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις προκλήσεις  που αντιμετωπίζει η χώρα και η ελληνική οικονομία στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί μαζί με την Alpha Bank αναλαμβάνουμε από κοινού μια σημαντική στρατηγική πρωτοβουλία συγχώνευσης των δύο τραπεζών. Έχουμε την πεποίθηση ότι έτσι θα συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας μέσα από την ενίσχυση του ρόλου του τραπεζικού συστήματος ως κεντρικού πυλώνα ανάπτυξης.  Η στρατηγική συμμετοχή του Κατάρ σηματοδοτεί την αξιοπιστία και τις προοπτικές της πρωτοβουλίας μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού ιδιωτικού τραπεζικού οργανισμού με ευρύτερη περιφερειακή εμβέλεια.

Μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον του Β τριμήνου του 2011, ο Όμιλός μας σημείωσε οργανική κερδοφορία, με σημαντική συμβολή από τις δραστηριότητές μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που παρουσιάζουν έντονα αυξητική τάση.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της 21ης Ιουλίου συνιστούν τη μόνη ρεαλιστική προοπτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση και η ολοκλήρωση της διαδικασίας εφαρμογής τους αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θεωρείται αυτονόητη, ενώ η επίπτωσή της στα αποτελέσματα του Ομίλου μας αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του Β΄ τριμήνου».