Ισχυρή παρουσία της Interamerican στην Οδική Βοήθεια

Με στόλο ασφαλισμένων οχημάτων που φθάνουν τα 510.000 αυτοκίνητα και διασπορά των περιστατικών 55,3% στην Αττική, 22,2% στη Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο στην περιφέρεια, έκλεισε το α΄ εξάμηνο του 2011 για την Interamerican στον κλάδο Οδικής Βοήθειας.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, από τα οχήματα που περιλαμβάνονται στο στόλο της, το 82% καλύπτεται ταυτόχρονα από ασφαλιστήριο αστικής ευθύνης οχήματος της Interamerican Γενικών Ασφαλειών, το 10% έχει μόνο Οδική Βοήθεια Interamerican και, τέλος, ένα 8% προέρχεται από ασφαλισμένα οχήματα σε άλλες εταιρείες, οι οποίες συνεργάζονται για οδική βοήθεια με τον όμιλο.
 
Σημειώνεται ότι στο κλείσιμο του α’ εξαμήνου του 2011 η Interamerican Οδικής Βοήθειας παρουσίασε σύνολο μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων 13,1 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλίστρων που προέρχονται από το συνολικό πακέτο ασφάλισης αυτοκινήτου Interamerican.
 
Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, «στην αναπτυξιακή πορεία του ομίλου στον τομέα της οδικής βοήθειας έχει, μεταξύ άλλων, συμβάλλει η εισαγωγή της σύγχρονης τεχνολογίας στη διαχείριση των περιστατικών, η οποία λύνει πολλά προβλήματα ταχύτητας και σωστής αντιμετώπισης των οδικών ατυχημάτων και από την άποψη αυτή, το σύστημα autohelp και το εργαλείο digital pen προσδίδουν στην Interamerican ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».
 
Οι υποδομές της εταιρείας περιλαμβάνουν στόλο 280 σύγχρονων οχημάτων μεταφοράς διαφόρων τύπων, 17 αυτόνομους σταθμούς ανά την επικράτεια και 45 τοπικές συνεργασίες με επαγγελματίες. Η εταιρεία απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό που αριθμεί περισσότερα από 350 άτομα.