Κινήσεις ισχυροποίησης από την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρόγειος Ασφαλιστική με την κάλυψή της κατά 3 εκατ. ευρώ σε μετρητά και κατά 1,5 εκατ. ευρώ περίπου σε ακίνητα. Στην αύξηση συμμετέχει σε ποσοστό 85% – 90% ο βασικός μέτοχος και πρόεδρος της εταιρείας κ. Τάσος Κασκαρέλης, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τους 500 περίπου συνεργάτες της εταιρείας, που συμμετέχουν κατά το υπόλοιπο ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο. 

Η καθαρή θέση της εταιρείας αναμένεται να ενισχυθεί το 2011 από την κεφαλαιοποίηση των κερδών που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 5 εκατ. ευρώ πριν από φόρους έναντι 3 εκατ. ευρώ το 2010. Η διοίκηση της Υδρογείου εκτιμά ότι η προγραμματισμένη ενίσχυση των κεφαλαίων θωρακίζει την εταιρεία ενόψει των απαιτήσεων της Solvency II, ενώ ήδη το πρώτο εξάμηνο έκλεισε με σημαντική αύξηση των αποθεμάτων και των επενδύσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εξαμήνου τα αποθέματα της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 22,3 εκατ. ευρώ και το σύνολο των αποθεμάτων ανήλθε στα 180 εκατ. ευρώ έναντι 157,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2010.

Το σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 242 εκατ. ευρώ – από 224 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ οι επενδύσεις σε προθεσμιακές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 17 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας το σύνολο των επενδύσεων σε χρεόγραφα και προθεσμιακές καταθέσεις στα 101 εκατ. ευρώ. Τα ομόλογα αποτελούν μικρό μέρος των συνολικών επενδύσεων, που δεν ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 30% περίπου λήγει το 2012, ενώ οι προθεσμιακές καταθέσεις ανέρχονται στα 75 εκατ. ευρώ.
 
Τα καθαρά ασφάλιστρα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ανήλθαν σε 63,6 εκατ. ευρώ και οι αποζημιώσεις στα 34 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται από το Σεπτέμβριο να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στα τιμολόγια των αυτοκινήτων, προγραμματίζοντας αυξήσεις της τάξης του 5% μέσα μεσοσταθμικά μέσα από ονομαστικές αυξήσεις, αλλά και την κατάργηση των εκπτώσεων σε μια σειρά κατηγορίες με στόχο την κάλυψη των επισφαλειών