Νέα προγράμματα στην ασφάλιση σκαφών από την Interamerican

Δύο προγράμματα για την ασφαλιστική κάλυψη των σκαφών αναψυχής προωθεί η Interamerican, απευθυνόμενη σε μια αγορά που αριθμεί περισσότερα από 100 χιλιάδες σκάφη, στην οποία η εταιρεία κατέχει ήδη μερίδιο 6%.

Ειδικότερα, με το πρόγραμμα «Πλεύση» η εταιρία καλύπτει την αστική ευθύνη του ιδιόκτητη για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές επιβαινόντων και τρίτων, καθώς και για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης. Πρόκειται για την απλή και υποχρεωτική από το Νόμο 2743/99 ασφάλιση, που αφορά σε σκάφη μήκους μέχρι τα 14 μέτρα, ενώ το πρόγραμμα εφαρμόζεται και για την ασφάλιση των Jet ski ιδιωτικής χρήσης.

Επιπλέον, το πιο αναπτυγμένο σε καλύψεις πρόγραμμα «Σύμπλευση» προσφέρεται σε τρεις κλειστές εκδόσεις -βασική, συνδυασμένη και ολοκληρωμένη κάλυψη- και περιλαμβάνει την αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη προς τους επιβαίνοντες και τρίτους, τις ζημιές για το ίδιο το σκάφος, τη μοναδική στην ελληνική ασφαλιστική αγορά υπηρεσία προσωπικής (άμεσης ιατρικής) βοήθειας για τους επιβαίνοντες με υγειονομική μεταφορά και ιατρικές συμβουλές, καθώς και την κάλυψη των εξόδων νομικής προστασίας των συμφερόντων του ιδιοκτήτη που σχετίζονται με το σκάφος.

Η “Σύμπλευση” απευθύνεται στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής αξίας μέχρι 30 χιλ. ευρώ.