Στην τελική ευθεία οι αποζημιώσεις για τη VdV Leben

Αντίστροφα αρχίζουν να μετρούν οι ασφαλισμένοι της VDV Leben για τις αποζημιώσεις τις οποίες θα λάβουν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Κλάδου Ζωής.
 
Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, μέσα Σεπτεμβρίου πρόκειται να ολοκληρωθεί ο υπολογισμός των αποζημιώσεων για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής της VDV Leben International Α.Ε.Α.Ζ..
 
Αμέσως μετά θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αναζήτησης στην ιστοσελίδα του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής (www.pligf.gr), μέσω του οποίου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λάβουν γνώση για το ύψος των αποζημιώσεων που δικαιούνται.
 
Παράλληλα, θα ενημερώνονται με συγκεκριμένες οδηγίες και για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν ώστε να πιστοποιηθεί ότι δικαιούνται την εν λόγω αποζημίωση και στην συνέχεια θα την εισπράξουν.
 
Από το Εγγυητικό Κεφάλαιο επισημαίνεται ακόμη ότι “αναγνωρίζει ως διακαιούχο της αποζημίωσης αυτόν που νομίμως πιστοποιείται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο”, συνεπώς οποιαδήποτε εκπροσώπηση των ασφαλισμένων από τρίτους (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για τις παραπάνω ενέργειες δεν θα τους εξασφαλίσει προνομιακή αντιμετώπιση ενώ είναι πιθανόν, όπως σημειώνεται, να καθυστερήσει την περαιτέρω διαδικασία.