Ένα βήμα πριν το τέλος το ν/σ για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά

Μια τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά προγραμματίζει για το τέλος Αυγούστου ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, ώστε να οριστικοποιήσει το σχετικό κείμενο πριν αυτό κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
 
Ο κύκλος της διαβούλευσης έκλεισε και ο γενικός γραμματέας έχει στη διάθεσή του το σύνολο των παρατηρήσεων που διατυπώθηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς τις οποίες επεξεργάζεται ώστε να καταλήξει στην τελική μορφή που θα έχει το νομοσχέδιο.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ουσιαστικές τροποποιήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν καθότι, όπως αναφέρουν πηγές του IW, ο γενικός γραμματέας διαβουλεύεται ατύπως εδώ και μεγάλο διάστημα το νομοσχέδιο με την ασφαλιστική αγορά και έχει ήδη προβεί σε αρκετές αλλαγές επί των άρθρων του. Ωστόσο, όποιες τελευταίες τροποποιήσεις υπάρξουν θα αποφασισθούν στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που, όπως προαναφέρθηκε, θα πραγματοποιηθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
 
Σημειώνεται ότι η νομοθετική πρόταση του υπουργείου Εργασίας για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά θα ενταχθεί σε ένα κοινό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει δύο ακόμη προτάσεις της κυβέρνησης, Μια για τις εισπρακτικές εταιρείες, τις εταιρείες δηλαδή που διαμεσολαβούν μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών για την είσπραξη των δανείων και μια δεύτερη για την τροποποίηση του νόμου περί προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών