SAS: 35 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στα Analytics

Μια σημαντική επέτειο γιορτάζει η SAS, η οποία τον φετινό Ιούλιο κλείνει τα 35 της χρόνια. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1976, ουσιαστικά ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με ένα project του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας για να φτάσει σήμερα στο σημείο να θεωρείται ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics, να εδράζεται σε έκταση μεγαλύτερη των 3.500 στρεμμάτων και να διαθέτει περισσότερα από 400 γραφεία ανά τον κόσμο.

Από την ίδρυσή της, η τεχνογνωσία της SAS στο χώρο των analytics έχει βοηθήσει τους πελάτες της ουσιαστικά να αλλάξουν τον κόσμο με μοναδικούς τρόπους: προστατεύοντας είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως ο λευκός ρινόκερος, οι πολικές αρκούδες, οι φάλαινες και οι τίγρεις της Βεγγάλης, εντοπίζοντας δυνητικές απειλές βιοτρομοκρατίας, συμβάλλοντας στη μείωση της φτώχειας και της πείνας, επιταχύνοντας την ανακάλυψη φαρμάκων για ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, αυξάνοντας τα ποσοστά επιβίωσης του παιδικού καρκίνου, πολεμώντας τους θανατηφόρους ιούς του HIV/AIDS, της ελονοσίας και άλλων ασθενειών και μειώνοντας την παιδική θνησιμότητα.

“Οι πρώτοι 100 πελάτες μας εξακολουθούν να είναι πελάτες της SAS – μια ένδειξη της δύναμης και της εμπιστοσύνης των σχέσεων που έχουν καλλιεργηθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και της αξίας του λογισμικού που προσφέρουμε”, δήλωσε ο Jim Goodnight, συνιδρυτής και CEO της SAS. “Όχι μόνο διαθέτουμε μια πολύ ισχυρή και πιστή πελατειακή βάση, αλλά έχουμε και το χαμηλότερο ποσοστό μετακίνησης προσωπικού στον κλάδο μας – γεγονός που τονίζει περαιτέρω τη σταθερότητα και τη μακροζωία που μπορεί κάποιος να περιμένει από εμάς. Για 35 χρόνια έχουμε δει, ακούσει αλλά και ανταποκριθεί στο κάλεσμα των επιχειρήσεων για προσαρμογή τους στα δεδομένα που ορίζουν οι συνεχείς αλλαγές της αγοράς – και το έχουμε κάνει, συνεχίζοντας να προσφέρουμε καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις και υπηρεσίες analytics, που μετατρέπουν τα δεδομένα σε ισχυρό αγαθό. Μεγαλώσαμε αντιστοίχως ανάλογα με την αύξηση του  όγκου των δεδομένων κατά τη διάρκεια των χρόνων και παρέχουμε τα analytics εκείνα που καθιστούν τα δεδομένα πολύτιμα στοιχεία για κάθε επιχείρηση.”

Πανεπιστήμια, κυβερνητικοί φορείς και επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί στο μέγιστο βαθμό από το μοναδικό SAS Business Analytics Framework. Πολύ καιρό πριν, η SAS συνειδητοποίησε ότι η λήψη διορατικών, έγκαιρων και έγκυρων αποφάσεων δεν αφορούσε μόνο σε μια διαδικασία συλλογής όλων των δεδομένων σε ένα μέρος και διαχείρισής τους, έτσι ώστε οι εταιρείες να μπορούν να απαντήσουν στην ερώτηση “τι συνέβη;” Το πιο σημαντικό στοιχείο για να αντλήσει κανείς πραγματική αξία από τα δεδομένα έρχεται μέσα από τις απαντήσεις σε ερωτήσεις “γιατί, πώς και τι θα συμβεί στη συνέχεια;”, έτσι ώστε τα άτομα που είναι επιφορτισμένα με τη λήψη αποφάσεων, να είναι σε θέση να εντοπίζουν και να αξιοποιούν τις νέες ευκαιρίες και να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές. Η SAS είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αφοσιωθεί και επικεντρώνεται στην παροχή επιχειρηματικών analytics για την επίλυση προβλημάτων και τον εντοπισμό ευκαιριών για 35 συνεχή χρόνια.

Εταιρείες όπως οι Bristol-Myers Squibb, Cornell University, Northern Trust, το U.S. Army Information Technology Agency και η Verizon είναι μερικοί μόνο από τους παλαιότερους πελάτες της SAS.  Κατά τη διάρκεια των χρόνων, εταιρείες όπως οι 1-800-FLOWERS.COM, HSBC, Bank of America, Brigham and Women’s Hospital, AstraZeneca, SubZero, W.L. Gore, Kraft, American Honda, Staples και το U.S. Census Bureau – και πάνω από 50.000 επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη – έχουν γίνει πελάτες της SAS.

“Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, το 1976 η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας βασίστηκε σε μας για την ανάλυση μιας έρευνας”, θυμάται ο John Sall, συνιδρυτής και Eκτελεστικός Αντιπρόεδρος της SAS. “Η πρώτη εκδήλωση για τους χρήστες μας το 1976 συγκέντρωσε 300 άτομα – σήμερα διοργανώνουμε εκδηλώσεις κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο που προσελκύουν χιλιάδες χρήστες. Είναι εκπληκτικό το πόσο έχουμε μεγαλώσει, αλλά και πόσο μακριά μπορούμε ακόμα να πάμε. Όχι μόνο έχουμε λάβει την σημαντική διάκριση της κατάκτησης της πρώτης θέσης στην ετήσια λίστα του έγκριτου περιοδικού FORTUNE με τις “100 εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα” τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά διαθέτουμε επίσης και πολλά διεθνή γραφεία που έχουν επίσης αναγνωριστεί ως τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα. Με τέτοια θετική ενέργεια, δημιουργικότητα και καινοτομία, είμαστε μόλις στην αρχή όλων αυτών που μπορούμε να προσφέρουμε στην αγορά.”