Αποστροφή ρίσκου στην αγορά

Το αργό κινείται χαμηλότερα λόγω της γενικότερης αποστροφής ρίσκου καθώς ο S&P 500 διαπραγματεύεται σε βαθύ κόκκινο λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street, δείχνοντας ότι η οξεία αποστροφή του κινδύνου που παρατηρήθηκε στην Ασία και στην Ευρώπη είναι έτοιμη να μεταφερθεί και στη συνεδρίαση της Αμερικής. Η αιματοχυσία είναι συνέχεια της αποτυχίας προσέγγισης συμφωνίας για την αύξηση του ορίου χρέους της Αμερικής και της διατύπωσης μιας συμβιβαστικής λύσης για τη μείωση του ελλείμματος, μόλις μια εβδομάδα πριν από το τελεσίγραφο της 2ης Αυγούστου, με τις συζητήσεις μεταξύ των αξιωματούχων κατά τη διάρκεια του Σαβατοκύριακου να μην οδηγούν πουθενά.

Ενώ η σημερινή κατάσταση δεν είναι πρωτοφανής, η αμερικανική κυβέρνηση σταμάτησε τις λειτουργίες της το 1995 κάτω από παρόμοιες συνθήκες χωρίς καταστροφικές συνέπειες, είναι ξεκάθαρο ότι οι traders δε λαμβάνουν το θέμα χαλαρά. Η έλλειψη οικονομικών ανακοινώσεων στην Αμερική φέρνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων με τις αγορές πιθανόν να παρακολουθούν από κοντά τα αποτελέσματα εταιριών ευαίσθητων στην ανάπτυξη όπως η Baker Hughes, η Roper Industries και η Eaton Corp μετά την απογοήτευση των αποτελεσμάτων της Caterpillar τη προηγούμενη εβδομάδα, που υπενθύμισαν στους επενδυτές τα συνεχώς αυξανόμενα στοιχεία για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης το δεύτερο μισό του έτους.

Τεχνικά, οι τιμές έχουν διαμορφώσει ένα σχηματισμό Bullish Engulfing στο πάτο ενός ανοδικού καναλιού που οδήγησε τις τιμές υψηλότερα από το χαμηλό του Μαρτίου και διέσπασε την αντίσταση των $97,80. Οι τιμές τώρα δοκιμάζουν την αντίσταση ενός πτωτικού βραχυπρόθεσμου καναλιού, ελάχιστα κάτω από τα $100.