H Allianz στηρίζει το σωματείο «Επιχειρηματικότητας Νέων»

Με την ασφάλιση των μαθητών, που εκπροσωπούν την Ελλάδα στους πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, υποστηρίζει και φέτος η Allianz Ελλάδος το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», που διοργανώνει το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» – Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA GREECE).

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θεωρώντας ότι η «καινοτομία» είναι άμεσα συνυφασμένη με την υγιή ανάπτυξη, αλλά και ειδικότερα με τη δική της παρουσία στην ασφαλιστική αγορά, η Allianz Ελλάδος θέλησε να αποτελέσει υποστηρικτής μιας προσπάθειας  επικεντρωμένης στους επόμενους πρωταγωνιστές της αγοράς, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίθηκαν για τις καινοτόμες ιδέες τους.

Στόχος του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι, στη διάρκεια ενός σχολικού έτους οι μαθητές να αναλάβουν συνολικά τη δημιουργία αλλά και τη λειτουργία μίας εικονικής επιχείρησης, με την καθοδήγηση και στήριξη στελεχών εταιρειών και επιχειρηματιών.

Στο πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2010-11, συμμετείχαν 1100 παιδιά με 65 μαθητικές επιχειρήσεις από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία όλης της Ελλάδας. Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ουσιαστική γνώση σε ότι αφορά στη σύγχρονη αγορά και τον κόσμο των επιχειρήσεων, να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους αλλά και να μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις που θα τα ενισχύσουν στην μετέπειτα ζωής τους ως ενεργοί πολίτες.