Εγκρίθηκε η είσοδος της International Life στο χρηματιστήριο Κύπρου

Την αποδοχή του αιτήματος εισαγωγής στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου της εταιρείας «International Life ΑΕΓΑ», ανακοίνωσε το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. 

Η εισαγωγή αφορά 8.057.157 μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ ανά μετοχή και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της διοίκησης της International Life για την άντληση κεφαλαίων, αλλά  και την εξασφάλιση επίσημων αποτιμήσεων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΧΑΚ η διαπραγμάτευση των πιο πάνω μετοχών θα αρχίσει στις 21 Ιουλίου 2011 και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του πιο πάνω Μητρώου στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Η εισαγωγή στο ΧΑΚ δεν αναστέλλει τα σχέδια της διοίκησης της International Life για την εισαγωγή του ομίλου στην εναλλακτική αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, την ΑΙΜ. Η επίτευξη αυτού του στόχου σε αντίθεση με την εισαγωγή στο ΧΑΚ, θεωρείται δύσκολη κυρίως λόγω της επιφυλακτικότητας που υπάρχει διεθνώς για την Ελλάδα, αλλά τα στελέχη του ομίλου αισιοδοξούν και εκτιμούν ότι η εισαγωγή της holding στην ΑΙΜ θα μπορούσε να επιτευχθεί έως το τέλος του έτους.

Σε αντίθεση με την εισαγωγή στο ΧΑΚ, η προσπάθεια εισαγωγής στην AIM είναι δύσκολη και υψηλού κόστους, αλλά σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας International Life θα ενισχύσει το προφίλ της, εξασφαλίζοντας πιστοποιημένες αποτιμήσεις που θα στηρίξουν το στρατηγικό σχεδιασμό της για νέες εξαγορές ή συγχωνεύσεις.
Η περαιτέρω μεγέθυνση του ομίλου μέσα από τη δημιουργία ενός ελληνικού σχήματος εταιρειών, αποτελεί στρατηγικό στόχο της διοίκησης του ομίλου, ο οποίος παρουσίασε το 2010, βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη κατά ενισχύοντας τη θέση του στην ασφαλιστική αγορά με τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, πρώην ING ΑΕΓΑ και UNIVERSAL LIFE ΑΑΕΖ.

Η ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων μαζί με την αύξηση των εργασιών, οδήγησαν σε σημαντική βελτίωση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων στο ποσό των 119,2 εκατ. ευρώ -  αυξημένη κατά 21,3% σε σχέση με το 2009. Τα κέρδη των δύο ασφαλιστικών εταιριών οι οποίες συγχωνεύτηκαν στον Όμιλο κατά τη διάρκεια της χρονιάς συνέβαλλαν στα κέρδη της εταιρίας τα οποία ανήλθαν σε 6,8 εκατ. ευρώ προ φόρων.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποίησε επιτυχημένο πρόγραμμα εξορθολογισμού των γενικών εξόδων του, μειώνοντάς τα κατά 3 εκατ. ευρώ, στα 20 εκατ. ευρώ. Η αυξημένη κερδοφορία του Ομίλου και οι συγχωνεύσεις βελτίωσαν περαιτέρω τους δείκτες φερεγγυότητας με τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου να ανέρχονται σε  περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος International Life στο τέλος του 2010 διαθέτει συνολικές επενδύσεις 198 εκατ. ευρώ από τις οποίες τα 183,2 εκατ. ευρώ αφορούν ασφαλιστικά αποθεματικά και τα 15 εκατ. ευρώ αποτελούν πλεόνασμα.