3 δισ. ευρώ κατέβαλαν σε αποζημιώσεις οι ασφαλιστικές το 2009

Στο ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία αναφέρθηκε στην κεντρική ομιλία του ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΕΙΑΣ, στην Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης στα Ιωάννινα. Όπως δήλωσε, ο κίνδυνος αποτελεί πλέον στοιχείο της καθημερινότητάς μας. 

Όσο αναπτύσσεται η οικονομία και η κοινωνία, δημιουργείται μεγαλύτερη ανασφάλεια. Παράμετροι που επηρεάζουν σήμερα τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό, και δημιουργούν νέους κινδύνους, είναι η οικονομική εξάρτηση από τα περιουσιακά μας στοιχεία, οι εξελίξεις στην υγεία, οι δημογραφικές αλλαγές, οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία, τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα και τα ακραία φυσικά φαινόμενα. 

Οι δομές γίνονται περισσότερο πολύπλοκες και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε μεγεθύνονται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όταν έρθει η ώρα του κινδύνου, να έχουμε προβλέψει πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, για να μην είμαστε απροετοίμαστοι. 

Οι επιχειρηματίες, τόνισε, πρέπει να ασχοληθούν με τη διαχείριση κινδύνου και να επικοινωνήσουν τον πιθανό κίνδυνο σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας μιας επιχείρησης. 

Αναφερόμενος στα οφέλη που προκύπτουν από την ιδιωτική ασφάλιση, είπε ότι μειώνει την ανάγκη πρόσθετων αποθεματικών, απελευθερώνει κεφάλαια στην αγορά, ενισχύει την ανάπτυξη, αποτελεί πηγή επενδυτικών κεφαλαίων, προλαμβάνει τις ζημιές, αποκαθιστά τις ζημιές και μειώνει τον πιστωτικό κίνδυνο. 

Όλα αυτά οδηγούν στην βελτίωση της κοινωνικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι πληρωθείσες ζημιές του 2009 ήταν 3 δισ. ευρώ και το ποσό ήταν μοιρασμένο μεταξύ των αποζημιώσεων του κλάδου ζωής και υγείας και των κλάδων γενικών ασφαλίσεων».

Το video της ομιλίας μπορείτε να δείτε