Ασπίδα προστασίας η ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων

του Γιώργου Σπαντιδάκη, Διευθυντή Underwriting & Αποζημιώσεων Γενικών Κλάδων Interamerican

Η ασφάλιση της ευθύνης από αυτοκινητιστικά ατυχήματα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές ασφάλισης.
Η ασφάλιση καλύπτει την αστική ευθύνη του κατόχου του οχήματος έναντι τρίτων για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές που πιθανόν να προκαλέσει υπαίτια, κατά τη μετακίνηση και κυκλοφορία του ασφαλισμένου οχήματός του. Η υποχρέωση για καταβολή αποζημίωσης από τα προαναφερόμενα ατυχήματα έχει διαρκώς αυξανόμενα όρια τα τελευταία χρόνια. Σήμερα το όριο για αποζημίωση σωματικών βλαβών είναι 750.000 ανά θύμα, ενώ από την 1η/7/2012 το όριο αυτό θα αυξηθεί σε 1.000.000 ανά θύμα. Αντίστοιχα, το όριο για αποζημίωση υλικών ζημιών προς το παρόν είναι 750.000 ανά ατύχημα, ενώ από την 1η/7/2012 το όριο αυτό θα αυξηθεί σε 1.000.000 ανά ατύχημα. 

Ενόψει των παραπάνω, η επιλογή ενός φερέγγυου ασφαλιστή αποτελεί προτεραιότητα για την εξασφάλιση του ασφαλισμένου, αλλά και των παθόντων από αυτοκινητιστικά ατυχήματα. 

Η Interamerican, με τη φερεγγυότητα που τη διακρίνει, εδώ και 40 χρόνια πρωταγωνιστεί και στις ασφάλειες αυτοκινήτου. Με τα καινοτόμα προγράμματά της Classic, Extra &Total καλύπτει τις πραγματικές ασφαλιστικές ανάγκες που έχει κάθε διαφορετικό προφίλ πελάτη, τιμολογώντας δίκαια τον προς ασφάλιση κίνδυνο, βασιζόμενη στο ιστορικό ζημιών ευθύνης του πελάτη την τελευταία πενταετία. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η παραπάνω καινοτομία επιβραβεύει με φθηνότερα ασφάλιστρα τους προσεκτικούς οδηγούς, τροφοδοτώντας παράλληλα το χαρτοφυλάκιο με οχήματα που στατιστικά θα φέρουν τις λιγότερες δυνατές ζημιές, εξασφαλίζοντας κατά αυτό τον τρόπο σταθερότητα στο κόστος ασφάλισης για τους πελάτες μας.

Για τη διάθεση των προϊόντων της, η εταιρεία μας έχει επιλέξει την πολυκαναλική διανομή. Δίνει δηλαδή τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν τα προϊόντα της μέσα από διάφορα δίκτυα διανομής, όπως συνδεδεμένα δίκτυα ασφαλιστικών συμβούλων, ελεύθερα δίκτυα μεσιτών και πρακτόρων ασφαλίσεων, τραπεζικά δίκτυα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και βέβαια απευθείας πωλήσεις. 

Επίσης, στο πολύ νευραλγικό κομμάτι των αποζημιώσεων, η Interamerican, με συνεχείς βελτιώσεις, επιταχύνει τη διαδικασία των πληρωμών και καθοδηγεί τον ασφαλισμένο, από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος, για τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην αποζημίωση της ζημιάς του. Επιπλέον, η εταιρεία μας έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων συνεργείων, στο οποίο μπορούν να καταφύγουν οι ασφαλισμένοι μας χωρίς να χρειάζεται να εκταμιεύσουν χρήματα για την επισκευή της ζημιάς του οχήματός τους, η οποία εντάσσεται στο σύστημα του φιλικού διακανονισμού, εφόσον είναι αναίτιοι για το ατύχημα. Στις άλλες περιπτώσεις ζημιών, καταβάλλεται η σχετική αποζημίωση μέσα σε 48 ώρες από την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Επαγγελματικοί στόλοι /Μαζική Ασφάλιση
Η Interamerican αντιμετωπίζει τους επαγγελματικούς στόλους οχημάτων δημιουργώντας ασφαλιστικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ακριβείς απαιτήσεις του πελάτη. Η κοστολόγηση των προγραμμάτων των στόλων επηρεάζεται από το ιστορικό ζημιών των οχημάτων και τη μείωση του διαχειριστικού κόστους που η εταιρεία μας έχει επιτύχει με τη χρήση της τεχνολογίας.