Με σταθερά βήματα σε τροχιά ανόδου η Μινέττα

Με μικρή άνοδο, παρά τη γενικότερη αρνητική εικόνα της αγοράς και τις επιπτώσεις της κρίσης στην κατανάλωση, εξελίσσεται φέτος η παραγωγή ασφαλίστρων της Ασφάλειες Μινέττα.
 
Τα έσοδα της εταιρείας από τις ασφαλιστικές εργασίες διαμορφώθηκαν στο α΄ εξάμηνο του 2011 στα 66 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά περίπου 2% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.
 
Από το ποσό αυτό το μεγαλύτερο μέρος, περί τα 64 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί στις Γενικές Ασφάλειες και τα 2 εκατ. ευρώ στις ασφάλειες Ζωής.
 
Σημειώνεται ότι το 2010 έκλεισε για την εταιρεία με συνολική παραγωγή της τάξης των 127 εκατ. ευρώ, καθώς και κέρδη ύψους 8,314 εκατ. ευρώ.
 
Μάλιστα, κατά την περυσινή χρήση η Ασφάλειες Μινέττα είχε οδηγηθεί σε αύξηση της παραγωγής της κατά 15%, αύξηση η οποία αποδόθηκε κυρίως στο γεγονός ότι το 2010 είχε αναπροσαρμόσει αυξητικά τα ασφάλιστρά της στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, χωρίς ουσιαστικά να αυξήσει και το στόλο των ασφαλιζόμενων οχημάτων της.
 
Το γεγονός βέβαια αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να καταστεί περισσότερο εύρωστη, βελτιώνοντας τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου της, αλλά και τους κεφαλαιακούς της δείκτες.