Το μέλλον των υπεύθυνων επενδύσεων

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 5 Ιουλίου 2011 η παρουσίαση του τέταρτου τόμου της σειράς εκδόσεων «EuroCharity Yearbook», με τίτλο «The Future of Responsible Investing». Στην ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ιστορική αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παραβρέθηκαν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και ειδικοί επιστήμονες, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών οργανισμών και φορέων. 

Με τη νέα αυτή έκδοση, η EuroCharity φέρνει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, το θέμα των υπεύθυνων επενδύσεων, φιλοξενώντας τις απόψεις και τις προσεγγίσεις 31 διακεκριμένων στελεχών και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών και εταιρειών από το εξωτερικό. Ενδεικτικό της εμβέλειας και της δυναμικής που απέκτησε το φετινό λεύκωμα είναι το γεγονός ότι προλογίζεται από τον Δρ Achim Steiner, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ  και Εκτελεστικό Διευθυντή του United Nations Environment Programme, ενώ στους συγγραφείς περιλαμβάνεται και η κ. Connie Hedegaard, Επίτροπος Κλιματικής Αλλαγής της Ε.Ε.

Αυτήν ακριβώς τη διεθνή εμβέλεια αξιοποίησε η EuroCharity, παρουσιάζοντας στο εξωτερικό μία πιο αισιόδοξη εικόνα της χώρας μας, της Ελλάδας της καινοτομίας και της αειφόρου ανάπτυξης. Μέσα από τις σελίδες του «EuroCharity Yearbook 2010: The Future of Responsible Investing», 16 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις – ηγέτες στον κλάδο τους, παρουσιάζουν την οπτική τους και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν σε θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και υπεύθυνων επενδύσεων, αποδεικνύοντας πως η ανάπτυξη με όρους αειφορίας, μπορεί να αποτελέσει ρεαλιστική απάντηση στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Την εκδήλωση παρουσίασης του «EuroCharity Yearbook 2010: The Future of Responsible Investing», χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της EuroCharity κ. Peter Michel Heilmann και ο Διευθύνων Εταίρος κ. Μιχάλης Σπανός, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του κ. Tom Helge Nørring, Πρέσβη της Δανίας στην Ελλάδα, της κ. Anne Odgaard Grønbjerg, Διευθύνουσας Συμβούλου της Maersk Hellas S.A., του καθ. Χρήστου Αλεξάκη, Διευθύνοντος Συμβούλου της Invest in Greece A.E., του κ. Παναγιώτη Παπανικόλα, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και του κ. Δημήτρη Μιχαρικόπουλου, Συνιδρυτή & Senior Partner του Ινστιτούτου Κοινωνικής Καινοτομίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και τοποθετήσεις από το κοινό και ένα κοκτέιλ, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανταλλάξουν απόψεις.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ η διοργάνωση έγινε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δανίας στην Ελλάδα, του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Invest in Greece, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και του mba international του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.