Η Interamerican «Έχει το νού της στο παιδί»

Η βραδιά της περασμένης Κυριακής (3 Ιουλίου) ήταν ξεχωριστή για τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. Στο θέατρο Λυκαβηττού βρέθηκαν πολλοί φίλοι του Οργανισμού, που έχουν την ευαισθησία και την αντίληψη για να εκτιμούν την αξία το έργου που επιτελούν οι άνθρωποι των Χωριών της Βάρης, του Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης και της Θράκης, αλλά και των ξενώνων για νέους και των κέντρων ημέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες, που λειτουργεί ο Οργανισμός.

Η φωνή του Μανώλη Μητσιά, του πάντοτε φρέσκου και σπουδαίου ερμηνευτή των μεγάλων μουσικοσυνθετών μας, διέτρεξε μια πολύ πλούσια περίοδο τραγουδιού τεσσάρων δεκαετιών με κορυφαία στιγμή το «Έχε το νού σου στο παιδί» του Μίκη Θεοδωράκη. Άξια δίπλα στον Μανώλη Μητσιά η ιδιαίτερα ταλαντούχος ερμηνεύτρια Νανά Μπινοπούλου.

Στην ανάγκη να «υπερασπιστούμε το παιδί» -όπως λέει και το τραγούδι- «για να υπάρχει ελπίδα» εστίασαν, προλογίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Δημήτρης Βάττης, Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και ο κ. Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Interamerican, που ήταν χορηγός της συναυλίας.

Τα Παιδικά Χωριά SOS από το 1982 και στην Ελλάδα περιθάλπουν παιδιά που παραμελούνται, εγκαταλείπονται ή κακοποιούνται. Παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον προσφέροντας, εκτός από στέγη και τροφή, αγάπη, οικογενειακό περιβάλλον και μόρφωση. Και στους σύγχρονους καιρούς, που οι πόροι για τα Παιδικά Χωριά SOS λιγοστεύουν, όλο και περισσότερα παιδιά έχουν ανάγκη αυτή την ασφάλεια και φροντίδα.