Χωρίς αναδρομική ισχύ η απόφαση του ΔΕΕ για τη διάκριση των φύλων στο Η.Β.

Δε θα ισχύσει αναδρομικά η απόφαση του ΔΕΕ ότι η συνεκτίμηση του φύλου ως παράγοντα κινδύνου στις συμβάσεις ασφαλίσεως συνιστά διάκριση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ο υφυπουργός Οικονομικών, Mark Hoban δήλωσε ότι «η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι η απόφαση ισχύει μόνο για τις νέες συμβάσεις για την ασφάλιση και άλλες συναφείς χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που θα τεθούν σε ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου 2012.

Σε αυτές τις συμβάσεις, η χρήση του φύλου ως παράγοντα κινδύνου δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε διαφορές στα ασφαλίστρων μεταξύ αντρών και γυναικών».

Ο κ. Otto Thoresen, γενικός διευθυντής της Ένωσης Βρετανών Ασφαλιστών, δήλωσε ότι «η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την απαγόρευση των δύο φύλων όσον αφορά τη χρήση της διάκρισης αυτής στην τιμολόγηση ήταν απογοητευτική, δεδομένου ότι θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στους πελάτες μας. Οι ασφαλιστές εργάζονται σκληρά για να μετριάσουν τις ενδεχόμενες επιπτώσεις και σίγουρα θα βοηθήσει ότι η απόφαση αυτή θα ισχύσει από τις 21 Δεκεμβρίου 2012».