Tο πετρέλαιο είναι πιθανό να αντιδράσει λόγω της Συνόδου Κορυφής

Η αποσύνδεση από τη διάθεση για ρίσκο που είδαμε μεταξύ του πετρελαίου και το S&P 500, αυτή τη φορά ήταν υπέρ του πετρελαίου. Το πετρέλαιο προσπαθεί να αντιδράσει παρά το ξεπούλημα του S&P καθώς τα αποθέματα πετρελαίου έδειξαν μεγαλύτερη μείωση από τις εκτιμήσεις.

Για τις επόμενες ημέρες με δεδομένη την απουσία ανακοινώσεων που να αφορούν την ενέργεια γενικότερα, θα πρέπει να δούμε τη σχέση αργού και S&P να αποκαθίσταται, γεγονός που συνηγορεί προς μια πτωτική προδιάθεση καθώς τα συμβόλαια του αργού ακολουθούν τον αμερικανικό δείκτη που βουλιάζει λίγο πριν από το άνοιγμα των αγορών στη Νέα Υόρκη. Σε γενικές γραμμές αυτό έχει νόημα. 

Οι ανακοινώσεις για τη Κίνα και για τους δείκτες μεταποίησης της ευρωζώνης έδειξαν τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση στις δυο αυτές περιοχές ενώ η χθεσινή ανακοίνωση από τη FOMC ζωγράφισε μια εικόνα που δεν είναι ικανοποιητική ενώ δεν έγινε αναφορά σε οποιαδήποτε νέα στήριξη. Με απλά λόγια οι τρεις από τις κορυφαίες μηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης έχουν τώρα χειρότερη εικόνα και αυτό δείχνει ένα αδύναμο δεύτερο εξάμηνο για τη ζήτηση πετρελαίου.

Βραχυπρόθεσμα η κατάσταση είναι εξαιρετικά ασταθής με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, με την ελπίδα να βρεθεί λύση για το ελληνικό πρόβλημα. 

Μια πιθανή συμφωνία που θα σταματήσει την ελληνική αιμορραγία είναι η επιθυμητή κατάληξη με τα πολιτικά παιχνίδια των ευρωπαίων που επηρεάζουν την οικονομία, να μην είναι κάτι νέο. Αυτό θα προσφέρει μια προσωρινή ώθηση στο επενδυτικό συναίσθημα, η οποία υπόσχεται μια άνοδο του πετρελαίου και των μετοχών. Μια διάσπαση πάνω από τα 94,49 δολάρια οδηγεί στα 96,86 δολάρια .