Κανόνες δεοντολογίας στην ανάληψη επιχειρηματικών κινδύνων από την AXA

Τη Πέμπτη 8 Ιουνίου 2011, στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» η ΑΧΑ Ασφαλιστική πραγματοποίησε εκδήλωση για τους Πράκτορες και τους Μεσίτες της με θέμα «Η Στρατηγική της ΑΧΑ στους Επιχειρηματικούς Κινδύνους».

Σκοπό της εκδήλωσης αποτέλεσε η ενημέρωση των συνεργατών «του Ελεύθερου Δικτύου» για τη στρατηγική της ΑΧΑ Ασφαλιστικής στους επιχειρηματικούς κινδύνους, με τη συνέργεια της AXA Corporate Solution.

Η έναρξη της συνάντησης πραγματοποιήθηκε με την ομιλία του κυρίου Eric Kleijnen, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΧΑ Ελλάδος, ο οποίος παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου και της ΑΧΑ Ελλάδος για το 2010 καθώς και τις προκλήσεις και ευκαιρίες σε τοπικό επίπεδο. Ευκαιρίες άρρηκτα συνδεδεμένες με τη Φιλοδοξία του Ομίλου ΑΧΑ που αφορούν σε μακροχρόνια βήματα στρατηγικής, μέσω επιτυχούς αλλαγής διαδικασιών και λειτουργιών, με σκοπό την αποτελεσματική λειτουργία και βιωσιμότητα της ΑΧΑ, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε. Ο κύριος Kleijnen επισημαίνοντας τη δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ΑΧΑ, κυρίου Henri de Castries, «Η ΑΧΑ θα παραμείνει στην Ελλάδα ανεξαρτήτως παγκόσμιας και τοπικής οικονομικής κρίσης», ολοκλήρωσε την παρουσίασή του με τα επόμενα βήματα, τα οποία συνάδουν με τη στρατηγική και το όραμα της εταιρείας.

Ο κύριος Ε. Μοάτσος, Διευθυντής Λειτουργιών, παρουσίασε την εικόνα της Ελληνικής αγοράς στις ασφαλίσεις κινδύνων επιχειρήσεων, την πορεία του ασφαλίστρου και τη θέση της ΑΧΑ στην Ελλάδα. Ανέπτυξε την στρατηγική ασφαλίσεων κινδύνων επιχειρήσεων της ΑΧΑ και ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα επιτευχθεί.

Κατέληξε δίνοντας το λόγο στον κύριο Δ. Χατζηστύλη, Διευθυντή Δικτύων Διανομής, του οποίου η ομιλία περιστράφηκε γύρω από την αναγκαιότητα που έχει εντοπίσει η AXA, για θέσπιση μιας εφαρμογής κανόνων δεοντολογίας κατά την ανάληψη επιχειρηματικών κινδύνων. Με βασική αρχή το σεβασμό στον πελάτη και συνεργάτη, ανακοίνωσε  τον κώδικα δεοντολογίας ανάληψης επιχειρηματικών κινδύνων που εφαρμόζει η ΑΧΑ και αναφέρθηκε στα οφέλη της ενέργειας αυτής, τόσο εσωτερικά για την Εταιρία, όσο και εξωτερικά για τον συνεργάτη.
 
Στη συνάντηση προσκλήθηκε ο κύριος Gilbert Kervella, General Representative της AXA Corporate Solutions Assurance – υποκατάστημα του Μιλάνου, ο οποίος παρουσίασε το έργο, τους τομείς και τις χώρες στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρία του. Αναφέρθηκε συνοπτικά στους πελάτες με τους οποίους συνεργάζονται και δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών.

Κλείνοντας ο κύριος Μοάτσος ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας της ΑΧΑ Ασφαλιστικής με την AXA Corporate Solutions για την ασφάλιση μεγάλων επιχειρήσεων και σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο το οποίο όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν.