“NatCat pool” ετοιμάζει η ΕΑΕΕ

Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας Καταστροφικών Κινδύνων, με θέμα «Πιθανές λύσεις για τη δημιουργία ενός NatCat pool (κοινό απόθεμα για την κάλυψη φυσικών καταστροφών) στην Ελλάδα για την κάλυψη του Σεισμού και άλλων Φυσικών Καταστροφών», προχώρησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
 
Η εν λόγω ομάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με εκπροσώπους της γερμανικής αντασφαλιστικής εταιρίας Munich Reinsurance Company και ειδικότερα με τους κ.κ. Joachim Mathe και Αndreas Vossberg, οι οποίοι παρουσίασαν αντίστοιχα μοντέλα νομοθετικών ρυθμίσεων που έχουν αναπτυχθεί σε άλλες χώρες εντός, αλλά και εκτός, της Ευρωπαϊκή Ένωσης.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με την πιθανή μορφή του ελληνικού NatCat pool, τα χαρακτηριστικά, τη λειτουργία του και το περιεχόμενό του.
 
Στόχος της ομάδας εργασίας είναι να προετοιμάσει πόρισμα το οποίο θα απευθύνει στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, προκειμένου με τη σειρά του να αποφασίσει αν τελικά θα επιμείνει στην αρχική του πρόθεση, περί προώθησης ενός ειδικού pool για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.