Υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, εφικτός ο στόχος για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού

Για πρώτη φορά από την έναρξη των εμβολιασμών έναντι της covid-19, οι Αρχές διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν πλέον διαθέσιμα εμβόλια και είναι εφικτός ο στόχος για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι. Υπάρχει μόνο μία προϋπόθεση: Να ενδιαφερθούν να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι.

Αυτό τονίστηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, στην οποία πήραν μέρος η καθηγήτρια κα Μαρία Θεοδωρίδου και ο γ.γ. κ. Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο τελευταίος διαβεβαίωσε ότι με βάση τις παραδόσεις των εταιρειών το επόμενο διάστημα μπορούμε να καταφέρουμε το στόχο για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού και κάλεσε τους πολίτες, ειδικά τους νέους, να κλείσουν τα ραντεβού.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, το σύστημα είναι σε θέση να προσφέρει άμεσα ραντεβού ακόμη και στην Αττική για όλα τα εμβόλια. Π.χ. για το εμβόλιο της Moderna υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού ακόμη και για αύριο ενώ για εκείνο της Pfizer υπάρχει ραντεβού για τις 30 Ιουνίου.

Το μείζον θέμα για την κυβέρνηση αλλά και για όλους μας είναι αν πράγματι θα προσέλθουν οι νεότεροι σε ηλικία (18-40 ετών), στους οποίους τα ποσοστά προσέλευσης φθάνουν μέχρι στιγμής μόλις το 40-50%! Προς την κατεύθυνση αυτή, από σήμερα το βράδυ θα αποσταλεί μήνυμα SMS σε όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, αλλά δεν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. Επίσης, θα ενταθεί η εκστρατεία ενημέρωσης ειδικά προς τους νέους.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*