5.500 ευρώ δαπανά το χρόνο για την υγεία κάθε νοικοκυριό

Ο κ. Παπαδόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων Κεντρικής & Βόρειας Ελλάδος της Interamerican, στην ομιλία του είπε πως «περίπου 5.500 δαπανώνται ετησίως ανά νοικοκυριό για υπηρεσίες υγείας, το 63% αφορά σε δημόσιες δαπάνες υγείας και ανέρχεται σε 3.500 ευρώ ανά νοικοκυριό. Το 37% είναι ιδιωτικές δαπάνες και μεταφράζεται σε περίπου 2.000 ευρώ ανά νοικοκυριό.  

Στα παραδείγματα νοσηλείας ανέφερε πως η αφαίρεση χολής στοιχίζει 7.500 ευρώ, η θεραπεία για την επάρατη νόσο 40.000 ευρώ και για να κάνει κανείς καρδιά – μπαιπάς    πρέπει να ξοδέψει 17.500 ευρώ.  Υπάρχει πελάτης στην Interamerican που για καρκίνο έχει πάρει μέχρι στιγμής 350.000 ευρώ».

Όσο αφορά στον όμιλο «Eureko, που είναι στον πλευρό της Interamerican, η παραγωγή του στον όγκο ασφαλίστρων αγγίζει τα 19,9 δισ. ευρώ, τα ιδία κεφάλαια είναι 10,4δισ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη 1,2 δισ. ευρώ και ο δείκτης φερεγγυότητας  251%. Αποτελεί το μεγαλύτερο ασφαλιστή υγείας και είναι η μοναδική ασφαλιστική που αναβαθμίστηκε η αξιολόγηση της το 2010. Η Eureko θεωρεί την Interamerican ως μία από τις εταιρείες αιχμής, εκτός Ολλανδίας, μαζί με τη Eureko Sigorta στην Τουρκία και την Oranda στη Ρωσία.

 Η Interamerican είναι μία ισχυρή εταιρεία με ιδία κεφάλαια 190 εκατ. ευρώ, επενδεδυμένα κεφάλαια 1,2 δισ. ευρώ, έχει το 90% σε καταθέσεις και σε τίτλους σταθερού εισοδήματος, το 75% των επενδύσεων σε κρατικά ομολόγα ισχυρών κρατών όπως η Γερμανία και περιθώριο φερεγγυότητας 189%, Παρέχει μοναδικές υποδομές στη βοήθεια και την υγεία και είναι χαρακτηριστικό ότι  251.406 ασφαλισμένοι έκαναν χρήση των υπηρεσιών υγείας και βοηθείας το 2010». Αποστολή όλων μας είναι να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας ασφαλέστερη και καλύτερη. Στη δύσκολη αυτή στιγμή θα έπρεπε εμείς να είμαστε πιο κοντά στον άνθρωπο
Εν συνεχεία παρουσίασε τα προγράμματα υγείας της εταιρείας επισημαίνοντας ότι η Interamerican διαθέτει «ολοκληρωμένο σύστημα υγείας που έχει ιατρικές επισκέψεις σε δίκτυο 1.200 ιατρών, κάλυψη νοσοκομειακών εξόδων έως 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, 185 διαγνωστικά κέντρα, ιδιόκτητο πολυιατρείο, 24ωρη γραμμή υγείας, ιδιόκτητο στόλο 20 ασθενοφόρων και 3 ελικόπτερα. 

Συγκεκριμένα:

– Medisystem: Επισκέψεις διαγνωστικές, επίδομα τοκετού, ημερήσιο επίδομα και νοσηλεία σε κρατικό νοσοκομείο

– Medi Hospital:  Ανώτατο όριο κάλυψης περίπου μισό εκατομμύριο, συμμετοχή ασφαλισμένου από μηδενική βάση, επίδομα τοκετού, ημερήσιο ή χειρουργικό επίδομα

Medi Cash: Επιδόματα που καταβάλλονται ανεξάρτητα από τα έξοδα για να καλύψουν διάφορες ανάγκες. Παρέχει δυνατότητα επιλογής του ύψους του επιδόματος, επίδομα νοσηλείας ανά ημέρα νοσηλείας και χειρουργικό επίδομα.
Τέλος ανέφερε πως όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στην υγεία με την καλύτερη σχέση κόστους παροχών.