Διαμάχη για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του Michael Jackson

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του Michael Jackson για την περιοδεία «This Is It» που είχε προγραμματιστεί τον Απρίλιο του 2009, προσπαθούν να ακυρώσουν οι Lloyd’s με την αιτιολογία ότι οι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή του προγράμματος είχαν αποκρύψει σημαντικές ιατρικές πληροφορίες για τον καλλιτέχνη. 

Η διοργανώτρια εταιρεία κατέθεσε μήνυση σχετικά με την άρνηση των Lloyd’s να αποζημιώσουν για την εταιρεία για την αναβολή και τη μη παρουσία του καλλιτέχνη και χθες εκπρόσωπος των Lloyd’s παρέστη στο δικαστήριο, δηλώνοντας, σύμφωνα με το  Associated Press, ότι οι διοργανωτές του AEG Live παρέλειψαν να παράσχουν τις απαραίτητες ιατρικές πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τον γιατρό που κατηγορείται για το θάνατο του τραγουδιστή.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο εκδόθηκε δύο μήνες πριν από το θάνατο του τραγουδιστή και καλύπτει απώλειες μέχρι και 17,5 εκ. δολαρίων.

Η αγωγή που έχει καταθέσει η ασφαλιστική εταιρεία αναφέρει ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου έπρεπε να έχει ενημερώσει σχετικά με το ιατρικό ιστορικό του τραγουδιστή αλλά και τη συνταγογραφούμενη χρήση ναρκωτικών ουσιών ή τον εθισμό του σε ουσίες.